تکنولوژی
بهناز زادبخش۹:۱۵ - ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن

آیا تاکنون فکرکرده اید که بتوان غذا را هم به صورت دیجیتال تهیه کرد؟ گروهی از مهندسان در دانشگاه کلمبیا به این سوال پاسخ مثبت داده اند. پخت و پز به شکل دیجیتال به زودی وارد آشپزخانه هایتان خواهد شد و این می تواند در آینده منجر به پیامدهای عمده ای از نظر تغذیه و مراقبت های بهداشتی در بخش سفارش تولید مواد غذایی شود. دست اندرکاران این طرح، چاپگری سه بعدی ساخته اند که همزمان یک کلوچه چند لایه را چاپ می کند و می پزد. این مهندسان معتقدند همانگونه که روی تلفن همراه برنامه های تلویزیونی را می بینیم و یا تعطیلات را بصورت آنلاین رزرو می کنیم شام هم بزودی دیجیتال می شود. "هود لیپسون"، پروفسور فناوری روباتی دانشگاه کلمبیا و مسئول پروژه، ضمن اشاره به تاثیرات غذایی و سلامتی این فناوری می گوید: «ما هنوز در آشپزخانه مانند انسان های نسل اولیه روی شعله و با ابزاهای بسیار قدیمی و بدوی پخت و پز انجام می دهیم. ورود این فناوری به آشپزخانه تحولی اساسی است. باید توجه کنیم، که واکنش افراد به این فناوری با سن و نسل آنها مرتبط است. بعضی از افراد مخالف چنین طرحی هستند و تمایل دارند از دست برای انجام پخت و پز استفاده کنند.در عین حال نیز برای نسل امروزی، آشپزی با نرم افزار طبیعی بنظر می رسد.

این فناوری در یک ماراتن دو روزه با حضور دانشجویان و کارشناسان مرکز فناوری غذایی و همچینین مسئولان یک رستوران معروف در محله "مانهتن نیویورک"مورد آزمایش قرار گرفت.
مدیر مرکز و فناوری غذایی نیویورک و سرآشپز فرانسوی با سی سال تجربه حرفه ای می گوید: این فناوری در آینده بخشی از فرآیند پخت و پز را در برمی گیرد. او می افزاید: «در این تجربه با سبزیجات، پولنتای ایتالیایی، مرغ، ماهی طعمهای مختلفی بوجود آوردیم و می توانیم آنها را چاپ کنیم. تنها نگرانی من به عنوان سرآشپز، این است که بافت پیوندی مواد غذایی و ترکیب غذا تغییر خواهد کرد، زیرا در نهایت این کار به معنی خالص و یا تصفیه کردن است.»

در این آزمایش، غذاهایی مانند سوفله، موس، سالاد، تخم مرغ یا در واقع غذاهایی که از قیف چاپگر رد می شوند، مورد بررسی قرار گرفتند. مدیر مرکز و فناوری غذایی نیویورک در ادامه گفت: «برای تزئین غذا مانند ماهی با پوره سبزیجات یا پوره بلوط، من یک برگ کوچک در چاپگر گذاشتم و بعد آنرا در کنار مرغ یا ماهی که معمولی پخته شده بود، گذاشتم. یعنی غذا را تزئین کردم. ولی اگر گوشت مواد اصلی غذا باشد،نمی دانم باید چه کار کنم.»
پیش نمونه اولیه این چاپگرقابل بهره برداری است. افردی که مشکلات ویژه و یا وسواس زیاد دارند می توانند مشتری همیشگی این فناوری باشند. "هود لیپسون" می گوید: «به این ترتیب می توانیم به انواع جدیدی از مواد غذایی دسترسی پیدا کنیم که خودمان نمی توانیم آن را درست کرده یا بخریم. می توانیم غذا را با همفکران و با دوستانمان در سراسر دنیا به مشارکت بگذاریم. بعضی از دستورهای غذایی ممکن است پرطرفدار باشند و می توانیم همان لحظه مزه آن را امتحان کنیم. حتی می توانیم غذا را بر اساس معیارهای شخصی دارویی و یا بیومتریک سفارشی تهیه کنیم. به روشی که تا بحال ممکن نبوده است.
این چاپگر سه بعدی چه موقع به بازار عرضه خواهد شد؟ پژوهشگران می گویند این نوآوری کم و بیش آماده است و مراحل فناوری آن تمام شده و بازاریابی آن به عهده بخش بازرگانی خواهد بود.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
alireza
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
خوبه دیگه لازم به استخدام اشپز و یا زحمت مادرهای عزیزمان نداریم
ارسال دیدگاه