ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۷:۰ - ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۸ شهريور

به گزارش ایبِنا از ایرنا، علی ربیعی وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال گذشته وعده داد که ۱۵۰ شرکت وابسته به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری به بخش خصوصی واگذار شود؛ وی تیرماه امسال نیز اعلام کرد که تا پایان امسال ۶۰ شرکت وابسته به شستا واگذار خواهد شد.
با این حال «مرتضی لطفی» مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی گفت: تایید نشدن صلاحیت بسیاری از شرکت‌های شستا در فرابورس، مانع واگذاری آن‌ها شده است. به گفته‌ی وی، شستا عملیات خروج از بنگاه داری و سهامداری را از سال گذشته آغاز و ۱۰۶ بنگاه را برای واگذاری شناسایی کرد و به دنبال آن دی ماه پارسال عملیات قیمت‌گذاری این شرکت‌ها آغاز شد.
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: پس از آنکه قیمت فروش ۴۰ شرکت انجام شد، عرضه‌ی عمومی این شرکت‌ها در سه نوبت از طریق جراید عمومی کلید خورد، ضمن آنکه در پنج نوبت عرضه‌ی سهام این شرکت‌ها در پنج استان توسط استانداران و اتاق‌های بازرگانی استان‌ها و فعالان اقتصادی انجام شد.
لطفی تصریح کرد: قانون «احراز صلاحیت» که جزء قوانین فرابورس است، در عرضه‌ی سهام شرکت‌های قابل واگذاری شستا برای ما مشکلاتی پیش آورد تا جایی که بسیاری از شرکت‌های شستا که در تابلوی بورس قیمت آن‌ها اعلام شده بود، از تابلو پایین کشیده شدند.
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی خاطر نشان ساخت: با توجه به قانون فرابورس بسیاری از شرکت‌های آماده‌ی واگذاری شستا به دلیل بدهی به سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی احراز صلاحیت نشده‌اند و همین مساله مانع عرضه‌ی سهام آن‌ها در فرابورس شده است.
لطفی آذرماه پارسال در نشست خبری اعلام کرده بود که خروج شستا از بنگاه داری با واگذاری ۱۳۰ شرکت آغاز می‌شود و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تا سال ١٣٩٨ این شرکت‌ها واگذار خواهند شد.
شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) شرکت هلدینگ سرمایه‌گذاری متعلق به سازمان تامین اجتماعی ایران است که در زمینه‌ی مدیریت سرمایه‌گذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکت‌ها، فعالیت می‌کند؛ شستا دارای ۳۰ شرکت زیرمجموعه و هفت شرکت هلدینگ است که در حوزه‌های مختلفی از جمله داروسازی، صنایع نفت، پتروشیمی و انرژی، حوزه معادن به ویژه سیمان، مس و فولاد، حمل و نقل و امور بانکی فعال هستند.
بر اساس برنامه‌ی خروج از بنگاهداری شستا، قرار است تعداد هلدینگ‌های تامین اجتماعی از ۹ به ۵ هلدینگ شامل نفت و گاز، دارو، بانک، بیمه و فناوری نوین کاهش یابد.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه