ایران
اندیشه سبز خزر۱۷:۰ - ۱۳۹۷ سه شنبه ۳۰ بهمن

به گزارش، فناوران، روزی که بحث فیلتر سراسری تلگرام مطرح شد، قسمت اعظمی از کارشناسان امنیت سایبری کشور نسبت به استفاده بی رویه و بدون کنترل عموم مردم از فیلترشکن ها هشدار دادند. در آن روزها همه این هشدارها به عنوان مقاومت در برابر حفظ امنیت ملی کشور تلقی شد و حتی با پیگیری های توییتری با وزیر جوان هم کارساز نبود.
به طور کلی فیلتر کردن هر سرویس و یا ابزار عمومی‌ای، اثرات جانبی‌ای دارد که اکثرا توسط طراحان و مجریان آن نادیده گرفته می‌شود. اصولا استفاده از ابزارهاهای فیلترشکن کاملا به صورت مویرگی در جامعه پخش می‌شود و صرفا دورزدن فیلتر مورد توجه و حساسیت افراد عمومی جامعه است. پیداکردن یک فیلترشکن تنها با یک جستجوی ساده در گوگل و در ظرف کمتر از ۵ دقیقه انجام می‌گیرد.
از دید عموم هر ابزار و یا برنامه‌ای که باعث دورزدن فیلتر شود محبوب است و آگاهی و دانش درستی در مورد استفاده از آن‌ها هیچ‌گاه به جامعه استفاده‌کننده ارائه نشده است. در این مورد نمی‌توان تمامی تقصیرات را به گردن استفاده‌کننده انداخت و متولیان فضای سایبری، مسول مستقیم این تهدید امنیتی هستند.
در مورد مسئولان آن‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، دسته‌ای که برای انجام فیلتر، ملاحظه‌ای نمی‌پذیرند و اصرار دارند نظرات کارشناسی بیشتر جنبه تدافعی داشته و در عمل اتفاق نمی‌افتد. دسته دوم مسوولانی هستند که به نظر می‌رسد کاملا به این خطرات واقفند ولی در قانع کردن مسئولان دسته اول موفق نبوده‌اند. البته نباید فراموش کرد که بارها اعلام شد مسئولان وزارت ارتباطات قول داده‌اند استفاده از فیلترشکن‌ها را کنترل کنند.
سال‌هاست کارشناسان امنیتی از لزوم پیگیری دقیق و سریع درباره ارایه آگاهی سایبری از سمت حاکمیت فضای سایبری به عموم مردم اصرار دارند و پیشنهاداتی مانند نامگذاری و اعلام هفته آگاهی سایبری همانند سایر مناسبت‌ها تقویمی نیز ارایه شده است. در این برنامه از بالاترین مسئولان حاکمیتی کشور تا مسئولان شهر و شهرستان نسبت به استفاده از تمامی ابزارهای ارتباط جمعی برای افزایش آگاهی سایبری مردم متعهد می‌شوند.
ولی انگار ما کماکان در دور تسلسلی خود هستیم و همگی در جهت تحقق شعار – هر ایرانی یک فیلتر شکن – موفقیت بی‌نظیری داشته‌ایم.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه