ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۷ جمعه ۲۸ دي

به گزارش ایلنا، شبنم یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه بخش خصوصی همیشه در توسعه صنعت فضایی همراه ما بوده است گفت: چون در یک دهه گذشته سیاست کلان کشور به سمت توسعه فناوری فضایی بوده است سطح همکاری‌ها با بخش خصوصی بیشتر در لایه‌های پایینی تولید فناوری و تولید زیرسیستم‌ها و ایجاد سیستم‌های کلی ماهواره بوده است.
وی افزود: به‌موازات این همکاری‌ها مدتی است که در بحث کاربردها در حوزه سنجشی و در حوزه مخابراتی بخش خصوصی هرچند نسبتاً کم تعداد فعال‌شده است. با این‌ حال استفاده از خدمات آن‌ها در سراسر کشور فراگیر نبوده و یا از مشتری‌های دولتی فراتر نرفته‌اند.
یزدانی ادامه داد: سیاست‌های سازمان تقریباً از یک سال گذشته به این سمت‌وسو رفته است که از ظرفیت نیروی انسانی شکل‌ گرفته چه در حوزه فناوری و چه در حوزه خدمات استفاده کرده و آن‌ها را به این سمت هدایت کنیم که راه‌حل‌های خلاقانه مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته را برای حل مسائل روز و استراتژیک کشور پیشنهاد بدهند که خوشبختانه تاکنون با استقبال خوبی هم مواجه شده‌ایم.
مدیرکل توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه سازمان فضایی با تأکید بر اینکه طی یک سال گذشته برنامه مفصلی برای توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه تدوین‌ شده است گفت: در این راستا اولین گام ما این است که استفاده از فناوری فضایی و کاربرد داده‌های ماهواره‌ای را به جامعه و مخاطبان خاص آن معرفی کنیم و به‌موازات آن نیازمندی‌های موجود در سطح کلان را شناسایی کنیم و این نیازمندی‌ها را در اختیار این نوآوران و خلاق‌ها بگذاریم تا بتوانند آن را تبدیل به یک فرصت تجاری با ارائه یک‌ راه حل مبتنی بر تکنولوژی فضایی کنند.
وی افزود: به‌ طور مثال در حوزه کشاورزی در حال حاضر از بحث تولید تا توزیع مشکلات عدیده‌ای وجود دارد. در بحث تولید و کشاورزی دقیق و علمی، تکنولوژی و داده‌های فضایی می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
یزدانی با بیان اینکه داده‌های فضایی در حوزه کشاورزی چندین سطح را هم پوشش می‌دهد ادامه داد: از سطح کلان که پایش سطح زیر کشت یک محصول است تا سطح مشاوره به کشاورزان در اصلاح الگوی کشت و درواقع مدیریت مزرعه که می‌تواند منجر به کشت بهینه و درواقع ارتقا کیفیت شود، فعالان کسب‌وکارهای فضایی می‌توانند ورود کنند و با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای که ما در اختیارشان می‌گذاریم به ارائه خدمات بپردازند.
مدیرکل توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه سازمان فضایی تأکید کرد: این اتفاق دور از ذهنی نیست، در حال حاضر بسیاری از کشورهای اروپایی مثل هلند از تکنولوژی‌های فضاپایه به‌وفور استفاده می‌کنند و در همین راستا استارتاپ‌های زیادی در سراسر قاره اروپا شکل‌گرفته است که به کشاورزان ارائه خدمت و مشاوره می‌دهند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در راستای حمایت از کسب‌وکارهای فضاپایه در حال حاضر تا جایی که امکان دارد سازمان فضایی بسیاری از داده‌های مورد نیاز را به‌صورت رایگان در اختیار می‌گذارد گفت: البته تنها داده‌های ماهواره‌ای نیست که می‌تواند به این استارتاپ‌ها کمک کند. دادهای دیگری از قبیل داده‌های هواشناسی و داده‌هایی که می‌تواند از طریق پهپاد تهیه شود و یا داده‌های زمینی جزو لاینفک این زنجیره است. خصوصاً داده‌های خاک و داده‌هایی که مربوط می‌شود به وضعیت ترکیبی خاک که اگر وجود نداشته باشند فعالان این حوزه در زمینه‌ی مشاوره به کشاورزان نمی‌توانند ورود کنند.
یزدانی افزود: چون دستیابی به این اطلاعات نیازمند صرف هزینه‌های هنگفتی است و چون این‌ یک مسئله زیرساختی محسوب می‌شود لازمه‌اش این است که دولت به‌ عنوان حوزه بالادستی ورود کند و نقص اطلاعاتی که این وسط وجود دارد را رفع کند تا استارتاپ‌های فعال در زمینه‌ی ارائه مشاوره به کشاورزان بر مبنای این اطلاعات بتوانند یک زنجیره کاملی را شکل بدهند.
مدیرکل توسعه کسب‌وکارهای فضاپایه سازمان فضایی ادامه داد: البته در حوزه‌های همچون شهر هوشمند و اینترنت اشیا و بحث مدیریت بلایای طبیعی، هواشناسی، پایش جنگل‌ها، دریاها و شیلات، حوزه نفت، گاز و نیرو هم از دیگر مواردی است که فعالان و علاقه‌مندان در حوزه کسب‌وکارهای فضاپایه می‌توانند ورود کنند و سازمان فضایی هم طبق برنامه‌هایی که برای این کسب‌وکارها دیده است حتی‌المقدور به تسهیل‌گری می‌پردازد.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه