ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۱:۰ - ۱۳۹۸ جمعه ۱۱ بهمن

به گزارش پیوست، انتشار نامه اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی به اعضای خود مبنی بر دریافت اطلاعات آن‌ها برای جلوگیری از ایجاد اختلال در زمان قطع احتمالی اینترنت دوباره بحث بر سر قطع مجدد اینترنت را داغ کرده است. دست به دست شدن این نامه در شبکه‌های اجتماعی این سوال را به وجود آورده که آیا مجدد شاهد قطع سراسری اینترنت در ایران خواهیم بود؟ «رضا الفت نسب» عضو هیات مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، اعلام می‌کند که این نامه تنها برای پیشگیری از وارد شدن خسارت به کسب‌وکارهای آنلاین در زمان قطع مجدد اینترنت و در ادامه اقدامات پیشگیرانه قطعی اینترنت در آبان ماه سال جاری است.
رضا الفت‌ نسب در توضیح این نامه به پیوست گفت: «این نامه هیچ داستان خاصی در پشت خود ندارد و به ما هم اعلام نشده؛ چون می خواهند اینترنت را قطع کنند پس ما این نامه را به اعضای خودتان بزنیم. این یک نامه صرفا پیشگیرانه است تا اگر قرار شد به هر دلیلی در آینده اینترنت دچار اختلال و یا قطعی شود کسب‌وکارهای مجازی، خسارتی که به دنبال قطع اینترنت در آبان ماه و  دچار شدند، را  تجربه نکنند.»
او با اعلام اینکه نمی‌تواند نام سازمان مربوطه که این درخواست را از آنها کرده اعلام کند توضیح داد: «این نامه تقریبا ۱۰ روز پیش برای ما ارسال تا اطلاعات مرتبط با کسب‌وکارهای مجازی مانند نام دامنه، آدرس IP، نام سرویس‌دهنده اینترنت و غیره را از کسب و کارها دریافت کنیم که در صورت قطع اینترنت این کسب‌وکارها مانند گذشته خسارت نبینند.»
نامه اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی به اعضایش برای دریافت اطلاعات از آنها در جهت جلوگیری از خسارت وارد شده در زمان قطع احتمالی اینترنت
الفت‌ نسب در پاسخ به این سوال که چرا این نامه در دوران قطع اینترنت ارسال نشده تا حالا با ارسال آن ایجاد حساسیت نشود گفت:‌ «ما باید نگران این باشیم که در زمان قطع اینترنت کسب‌وکارهای مجازی دچار خسارت نشوند این نامه یک نامه بد یا اتفاق بد نیست، یک کار پیشگیرانه است تا تصمیم‌گیران بدانند اگر قرار باشد اینترنت را مجدد قطع کنند چه تعداد کسب‌وکار دچار اختلال می‌شوند.»
این عضو اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی تاکید می‌کند که با این حال آنها نمی‌توانند بگویند که چنین نامه‌ای را  برای جلوگیری از حساسیت در جامعه نمی‌زنند چون تصمیم‌گیر در زمینه قطع یا اتصال اینترنت آنها نیستند. به باور الفت نسب وقتی نهاد امنیتی تصمیم بگیرد اینترنت را قطع کند اینکار را می‌کند و تنها کاری که اتحادیه می‌تواند انجام دهد جلو‌گیری از افزایش خسارات ناشی از این تصمیم به کسب‌وکارهای وابسته به اینترنت با جمع‌آوری این گونه اطلاعات است.
الفت نسب در پاسخ به این سوال که در نهایت قرار است از این اطلاعات چه استفاده‌ای شود گفت: « دقیقا نمی‌دانم اما براساس پیش‌بینی‌ها می‌توانم بگویم سازمان نظارتی که این درخواست را از ما کرده است می‌تواند این اطلاعات جمع‌آوری شده را در اختیار نهاد‌های تصمیم‌گیر بگذارد تا در صورت قطعی مجدد اینترنت حداقل IP این شرکت‌ها برای ارائه خدمات به جامعه فعال باشد. همانطور که می‌دانید در اتفاق آبان ماه برخی شرکت‌های بزرگ اینترنتی توانستد با رایزنی کمتر از ۴۸ درصد آنها با انجام مجموعه رایزنی‌هایی اینترنت خود را فعال کنند.»
این اولین بار نیست که ارسال یک نامه از نهادهای نظارتی و تصمیم‌گیر به کسب‌وکارها برای دریافت اطلاعاتش جهت جلوگیری از خسارت به آنها در زمان قطع اینترنت سر و صدا ایجاد کرده است. اواسط آذر ماه و در زمان ادامه‌دار بودن قطع اینترنت در کشور، نامه‌ ارسالی سازمان فناوری اطلاعات به بخش‌های دولتی برای در اختیار گذاشتن لیستی از سرویس‌های وابسته‌شان به خدمات خارجی به این سازمان در شبکه‌های اجتماعی جنجال بزرگی به پا کرد. در آن زمان هم «امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با پیوست و در توضیح این نامه گفته بود که هدف از این نامه دسترسی بهتر سازمان‌های به اینترنت در زمان قطع اینترنت بوده تا ارئه خدماتشان به شهروندان متوقف نشود.
قطع بیش از یک هفته‌ای اینترنت ثابت و بیش از ۱۰ روز اینترنت تلفن همراه در آبان ماه سال جاری به دنبال تصمیم شورای امنیت کشور، خسارت زیادی را به کسب‌وکارهای وابسته به اینترنت وارد کرده است. این خسارات تاکنون در گزارش‌های مختلف از سوی سازمان‌های گوناگون منتشر شده است. برای نمونه کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در ایام قطع اینترنت در گزارشی اعلام کرد که درآمد حوزه تجارت الکترونیکی در ایام قطع اینترنت با کاهش روزانه ۲۹۳ میلیارد تومانی روبه رو بوده است. از سوی دیگر نیز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده بود که در زمان قطع اینترنت ضرر ۱۰۸۰ میلیارد تومانی به اپراتورهای ارتباطی کشور وارد شده بود. در زمان قطع اینترنت وزیر ارتباطات و در گفت‌وگوهای مختلف اعلام کرده بود که با جمع‌آوری گزارش‌های لازم در این زمینه، خسارات شرکت‌ها با مصوبات دولت قابل پیگیری است؛ اما تا این لحظه هنوز مشخص نیست که آیا در این زمینه از سمت دولت برای جبران خسارت به شرکت‌های وابسته به اینترنت به خاطر قطع اینترنت مصوبه‌ای در نظر گرفته شده یا خیر؟

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه