ایران
اندیشه سبز خزر۱۳:۰ - ۱۳۹۸ شنبه ۱۹ مرداد

به گزارش دیجیاتو، بر اساس اعلام «مهدی الیاسی»، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۴ هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارند و ازین تعداد ۱۲۷ شرکت برتر گردش مالی بالاتر از ۵۰ میلیارد تومان دارند که ۱۸ درصد آنها به طور مستقیم در حوزه سلامت فعالیت دارند و می‌توانند از بازیگران اصلی اقتصاد دانش بنیان در منطقه باشند. به گفته «علی وحدت» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی همین ظرفیت موجب شده تا امسال بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت از شرکت‌های حوزه سلامت در صندوق فناوری مصوب شود.
در نشست مجمع پیشگامان اقتصاد دانش بنیان سلامت که با حضور «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از شرکت‌‌های دانش بنیان حوزه سلامت برگزار شد، سیاست‌های حمایتی سازمان‌ها و نهادهای دولتی از این شرکت‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
الیاسی با اعلام اینکه از میان ۴ هزار شرکت‌ دانش بنیان کشور، حدود ۴۰۰ شرکت که به عنوان بازیگران بزرگ اقتصادی در حال فعالیت هستند، گفت از این تعداد ۱۴ شرکت امسال به اتاق بازرگانی تهران وارد شدند:
«مجمع پیشگامان امروز با در نظرگیری ۴ معیار این شرکت‌های حاضر در مجمع را انتخاب کرده‌است. یکی از این معیارها گردش مالی‌ست که براساس آن ۱۲۷ شرکت با گردش مالی بالاتر از ۵۰ میلیارد تومان دارند و جزو شرکت‌های برتر به حساب می‌آیند. با اینکه حجم این ۱۲۷ شرکت در اقتصاد دانش بنیان ۳ درصد است اما ۵۰ درصد فروش، ۷۰ درصد صادرات و ۵۰ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند. بنابراین ما سعی کردیم علاوه بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برنامه ویژه‌ای برای شرکت‌های برتر داشته باشیم. نکته جالب این است که ۱۸ درصد از این شرکت‌ها در حوزه سلامت مشغول به کار هستند.»
الیاسی همچنین تاکید کرد که این مجمع قصد دارد تا نقطه اتصال سه نهاد معاونت علمی ریاست و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، نهادهای حاکمیتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان غذا و دارو با شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت باشد.
وحدت نیز با تاکید بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی نگاه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش بنیان دارد، گفت باید شرکت‌های دانش بنیان شروعی برای ابزارسازی باشند تا شرکت‌های کوچکتر دیگر را به عنوان زنجیره تامین در کنار خود داشته باشند:
«به همین دلیل ما در سال۹۸ بیشتر از ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای حمایت از شرکت‌های حوزه سلامت در صندوق فناوری مصوب کردیم که این رقم بیشتر از مصوبات ۵ سال اخیر بوده‌ است.»
وزیر بهداشت هم در صحبت‌های خود ابتدا به توان تکنولوژی ایران در تولید واکسن و داروها اشاره می‌کند که نسبت به دوران قبل از انقلاب پیشرفت چشمگیری داشته است. او باور دارد که تولید تکنولوژی درمانی و بهداشتی در کشور بسیار اهمیت دارد و نمی‌توان آن را به عقب انداخت چراکه وابسته به جان مردم است:
«قبل انقلاب ۲۵ درصد داروها در کشور تولید می‌شد و ۷۵ درصد دیگر وارداتی بودند، اما امروز ۹۷ درصد داروها در داخل تولید می‌شود که ارزش ۵۵۰ میلیون دلاری دارد ولی متاسفانه ۳درصدی که از خارج کشور وارد می‌شود ۱.۳ میلیارد دلار ارزبری دارد چراکه این داروها تکنولوژی های تک دارند و ما قادر به تولیدشان نیستیم. بنابراین عدم واردات همین میزان اندک تبعات بسیار زیادی دارد.»

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه