ایران
اندیشه سبز خزر۱۳:۰ - ۱۳۹۹ سه شنبه ۹ ارديبهشت

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در سال‌های ۹۶ و ۹۸ که فضای فرکانسی را اندازه‌گیری کردیم، مشخص شد صدا و سیما فقط از دو درصد باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ استفاده می‌کند.
حسین فلاح جوشقانی در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) افزود: کل باند فرکانسی که در اختیار صدا و سیما است، حدود 392 مگاهرتز و از باند 470 تا 862 مگاهرتز است.
به گفته او، باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز از طیف 694 تا 862 هستند یعنی اگر کل باند 49 کانال هشت مگاهرتزی است، 28 کانال آن که زیر 694 است، همچنان در اختیار صدا و سیما هست و می تواند برنامه های دیجیتال را روی آن پخش کند. این درحالی است که از کل این باند یعنی از هر 49 کانال، 12.5 درصد آن توسط صدا و سیما استفاده می شود بطوریکه روی باندهای فرکانسی 700 و 800 حدود دو درصد در یکسری نقاط جغرافیایی فقط پخش صدا و سیما انجام می شود.
فلاح جوشقانی با اشاره به اینکه ماجرای تخلیه باندهای فرکانسی 700 و 800 فقط مربوط به این روزها که میزان مصرف روی شبکه های تلفن همراه افزایش یافته، نیست، گفت: این باندها در راستای رگولیشن های رادیویی که در دنیا تنظیم می شود، از سال 2006 برنامه ریزی شد به تدریج باتوجه به دیجیتالی شدن پخش های همگانی آزاد شوند چراکه دیجیتالی شدن پخش همگانی موجب می شود ظرفیت باند فرکانسی بالا برود.
او افزود: این موضوع در سال 2006 در ژنو مورد توافق قرار گرفت تا سال 2015 باندهای پخش همگانی از آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند و در سال 2007 نیز در WRC موضوع تصویب شد. در سال 2007 روی باند 800 و در سال 2012 روی باند 700 موضوع آزادسازی فرکانس نهایی شد.
به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بحث آزادسازی فرکانس های 700 و 800 بحث قدیمی است و مربوط به دیروز و امروز نیست.
او گفت: در این روزها با شیوع ویروس کرونا، به یکباره میزان مصرف در شبکه های تلفن همراه بیش از دو و نیم برابر شده است بطوریکه در شبکه موبایل اولین گام مصرف، در شبکه دسترسی است یعنی جایی که مردم باید به شبکه وصل بشوند. اینجا فرکانس تعیین کننده است و هرچه ظرفیت فرکانسی بیشتری در اختیار اپراتور قرار بگیرد، ظرفیت بیشتری هم برای دسترسی مردم ایجاد می شود.
فلاح جوشقانی افزود: پهنای باند اینترنت را بالا بردیم، شبکه های انتقال را تقویت کردیم و ظرفیت شبکه را افزایش دادیم اما در برابر آنچه که محدودیت طبیعی است، نمی توان کاری کرد و نمی شود با توسعه های دیگر آن را ارتقا داد بلکه باید فرکانس به شبکه های موبایل اضافه شود.
او تصریح کرد: فرکانس هایی که در دسترس بودند، به طور کامل در اختیار اپراتورها قرار داده شده اند و حتی برای مدیریت رشد مصرف در این روزها، با به اشتراک گذاری منابع فرکانسی رایتل با بقیه اپراتورها، مقداری این ظرفیت افزایش یافت اما فرکانسی که قابلیت استفاده و ارتقای ظرفیت شبکه را داشته باشد، باندهای فرکانسی 700 و 800 هستند که باید قاعدتا آزاد شوند.
 
 

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه