ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۷ چهارشنبه ۸ فروردين

شیشه‌ی پنجره‌های هوشمند با قابلیت کنترل جذب نور طراحی و ساخته شد. فروزان فقیری محقق واحد علوم و تحقیقات گفت: در تابستان و روزهای گرم به واسطه‌ی عبور نور از شیشه‌ی اتومبیل‌ها و پنجره‌ی ساختمان‌ها، فضاهای داخلی به شدت گرم می‌شود و هزینه‌های زیادی برای خنک نگه داشتن این مکان‌ها صرف می‌شود. وی افزود: به همین دلیل در این طرح تلاش برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی در ساختمان‌ها روی پنجره‌ها متمرکز شده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه مطالعات زیادی برای یافتن انواع جدیدی از پنجره‌های شیشه‌ای با قابلیت دودی شدن در ساختمان‌ها و اتومبیل‌ها و همچنین سالن‌ها و مکان‌های عمومی انجام شده است، تاکید کرد: این تکنولوژی کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد. به‌ عنوان مثال شیشه‌ای را تصور کنید که قابلیت تغییر از حالت شفاف به حالت کدر، با یک کلید را داشته باشد. می‌توان از این شیشه برای پنجره‌ی خانه (در حالت نیاز به ایجاد عدم دید)، برای جلوی فروشگاه‌ها در شب و همچنین در حمام‌ها استفاده کرد. فقیری خاطر نشان کرد: با وجود اینکه استفاده از این شیشه‌های خصوصی، هنوز متداول نشده اما نمونه‌هایی در دنیا وجود دارد.
پنجره‌های هوشمند موجود، از پنجره‌های الکتروکرومیک گرفته تا پنجره‌های با ذرات معلق، همگی به طریقی هوشمند به کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها و اماکن عمومی کمک می‌کنند. وی اظهار کرد: هزینه‌ی تمام شده برای ساخت این شیشه‌ها ‌اکنون برای کاربری کلان مقرون به صرفه نیست. این دستاورد در خودروسازی، صنایع هواپیمایی، کشتی‌سازی و گردشگری دریایی، صنعت ساختمان، علوم ارتباطات و فناوری تصویری کاربردهای فراوانی دارد. این پژوهشگر تاکید کرد: این پژوهش را در قالب پایان‌نامه با عنوان «طراحی و ساخت شیشه پنجره‌های هوشمند با قابلیت کنترل جذب نور» به راهنمایی محمود قرآن‌نویس و هومن اخوان و مشاوره محمدرضا حنطه‌زاده انجام داده است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه