ایران و جهان
سارا محمد علیئی۳:۰ - ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير

دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با تأکید بر اهمیت حکمرانی در هوشمندسازی برای ایجاد مقاومت از نوع اقتصاد مقاومتی و پدافند غیرعامل بدون ماهیت نظامی گفت: در شورای عالی فضای مجازی در حوزه‌ی هوشمندسازی سند تهیه‌ شده و رویکرد آن هوشمندی مبتنی بر ارتقای بهره‌وری برای ادامه‌ی حیات در نظام اقتصادی جهان است.
به گزارش ایسنا، سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در همایش فرصت‌ها و چالش‌های هوشمندسازی با بیان این مطلب افزود: بحث هوشمندی از دهه‌ی ۵۰ میلادی مطرح شد ولی آن زمان از لحاظ سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و جامعه‌ی مصرف این موضوع تازه و نو بود اما امروز در دنیا از مرحله‌ی هوشمندی مصنوعی در کسب‌وکارها که ماشین‌ها در تصمیم‌گیری‌های انسان کمک می‌کردند به دوره‌ای رسیدیم که به هوشمندی در تصمیمات در جایی که منطق انسان خاکستری است نیاز داریم.
وی با اشاره به اینکه در دوره‌ای هستیم که به دلیل شکل و ساختار اقتصاد جوامع نیاز به هوشمندی‌های ماشینی دارند، تصریح کرد: با تسخیر طبیعت برای خدمت به انسان که از آن به تکنولوژی تعبیر می‌شود، الزاماتی برای انسان ایجاد شد و ما با اجتماعی شدن اقتصاد، سیاست و حتی علم در دنیا مواجه شدیم که این به دلیل نیاز نظام سرمایه‌داری به بزرگ شدن مداوم و مستمر بازارهای اقتصادی در حوزه‌ی مصرف کالا و اشباع آن اتفاق افتاد تا این نیاز از طریق بزرگ کردن بازارهای فضای مجازی و محصولات آن تأمین شود.
فیروزآبادی با بیان اینکه در حوزه‌ی هوشمندسازی با خطر در نظر نگرفتن احساسات انسانی مواجه هستیم، تأکید کرد: بحث هوش جمعی و نقش انسان‌ها به‌ عنوان مؤلفه‌های اجتماعی در این حوزه مطرح است که در دنیا در شبکه‌های اجتماعی متبلور شده است که در حقیقت به شکل شبکه‌ای و مبتنی بر اطلاعات و داده‌های بزرگ است. این اطلاعات و داده‌های بزرگ از اینترنت اشیا با قدرت پردازشی بالا و الگوریتم‌های هوش مصنوعی مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی تولید خواهد شد و می‌تواند قدرت‌های بزرگی را در جامعه ایجاد کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با اشاره به اینکه با شکل‌گیری کلان‌شهرها و ایجاد یک نظام گلوبال در حال نزدیک شدن به‌ سوی دهکده‌ی جهانی هستیم، اظهار کرد: تمامی این‌ها به تصمیم‌گیری ماشینی با سرعت‌ بالا مبتنی بر بانک‌های بزرگ اطلاعاتی نیاز دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه در طراحی اقتصادی که پیش‌ آمده، پایه‌ی تکنولوژی است اگر فضای مجازی را ۴ لایه سخت‌افزار و نرم‌افزار، لایه‌ی منطقی (پلتفرم)، لایه‌ی دیتا و اطلاعات و لایه‌ی مردم در نظر بگیریم در لایه‌ی اول که فیزیکی است آمریکا برتری مطلق تکنولوژیکی دارد؛ یعنی در این حوزه عمده‌ی سخت‌افزارها با تکنولوژی بالای مثل سرورها، سیستم‌عامل‌های کامپیوتر و موبایل همه آمریکایی است بنابراین لایه‌ی فیزیکی در انحصار آمریکا است. در لایه‌ی پلتفرم نیز شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اجتماعی که گام‌های اولیه بودند و بعد پلتفرم‌های دیگر مثل حمل‌ونقل و سلامت شکل گرفت، در انحصار شرکت‌های بزرگ آمریکایی است و بر اساس آن اطلاعات دنیا که لایه‌ی سوم است به‌نوعی در تملک و انحصار آمریکا است بنابراین لایه‌ی آخر که مردم است باقی می‌ماند که آن‌ها نیز زمانی که در تعامل با این فضا هستند تحت تأثیر شدید آن قرار می‌گیرند.
فیروزآبادی با تأکید بر اینکه هوشمندسازی امری ملی و ضروری در جامعه‌ی مدرن است گفت: ارکان اصلی در دوره‌ی اجتماعی شدن اقتصاد که هوشمندسازی به‌ عنوان یک پروژه‌ی بزرگ ملی است، مردم و اطلاعاتی که تولید می‌کنند، هستند و توسعه‌ی آن صرفاً به‌ صورت دستوری و نهادی امکان‌پذیر نیست و باید مردم در این حوزه فعال باشند. در حال حاضر دنیا در مصرف انرژی، حمل‌ونقل، بهداشت، درمان و حتی مراقبت از سالمندان از سیستم‌های هوشمند استفاده می‌کند و اگر ما در این حوزه فعال نباشیم پلتفرم‌های خارجی برای تأمین نیاز مردم مورد استفاده قرار خواهند گرفت برای اینکه بتوانیم بازیگر اول در لایه‌ی فیزیکی باشیم باید سرمایه‌گذاری بسیاری کنیم اما در لایه‌ی منطقی با سرمایه‌گذاری کم و بهره‌مندی از دانش بومی می‌توانیم مدیریت این فضا را به دست بگیریم.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه