ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۳:۰ - ۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۴ آبان

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به سه نوع اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال و اقتصاد دیجیتال شده، گفت: در کشور برنامه‌ریزی‌ها برای حرکت به سوی اقتصاد دیجیتال است که در حوزه‌های مختلف اما بر پایه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات بنا شده است که در دنیا سهم آن از کل اقتصاد چیزی بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است.
امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه اقتصاد دیجیتال با اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات متفاوت است، اظهار کرد: اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات شامل شرکت‌هایی مثل اپراتورهای تلفن همراه است که در این حوزه فعالیت می‌کنند که در دنیا سهم این نوع از اقتصاد بین ۲ تا ۵ درصد است که در وضعیت فعلی ایران نیز سهم اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین دامنه قرار دارد.
وی افزود: در واقع اگر مجموعه درآمدهای شرکت‌های مختلف این حوزه را با هم جمع کنیم، سهم آن از کل تولید ناخالص کشور چیزی بین ۲ تا ۵ درصد است.
معاون وزیر ارتباطات نوع دیگر اقتصاد را اقتصاد دیجیتال نامید و اظهار کرد: تعریف دوم اقتصاد دیجیتال است که علاوه بر شرکت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، شامل فعالیت‌هایی می‌شود که از محل حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات ارزش افزوده کسب می‌کند که به عنوان مثال شرکت‌های حمل و نقل اینترنتی مثل «اسنپ» و «تپ سی» اگرچه جزء شرکت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات نیستند اما بنیان اصلی آن‌ها بر ارتباطات فناوری اطلاعات بنا نهاده شده که اقتصاد دیجیتال است.
ناظمی با بیان اینکه در اقتصاد دیجیتال عملا شرکت‌هایی را در نظر می‌گیریم که هسته‌ی اصلی فعالیت آن‌ها مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات است، تصریح کرد: در اقتصاد دیجیتال این شرکت‌ها تابع دو گونه از مقررات هستند که یکی قوانین حوزه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات به آن‌ها تحمیل می‌شود و دیگر قوانین حوزه‌ی تخصصی است که در آن فعالیت می‌کنند. چراکه نمی‌توان به واسطه‌ی حوزه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات از قوانین حوزه‌ی تخصصی خود مستثنی شوند. به عنوان مثال راننده باید گواهینامه‌های فنی و احراز سوء پیشینه داشته باشد در عین حال باید دوره‌هایی را در ارتباط با تعامل با مشتریان را سپری کرده باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات دامنه‌ی اقتصاد دیجیتال را فراتر و گسترده‌تر از اقتصاد ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست که در دنیا سهم آن‌ها از اقتصاد ۱۵ تا ۲۰ درصد است و خاطر نشان کرد: اقتصاد نوع سوم اقتصاد دیجیتال شده است که اندازه‌ی آن از حلقه‌ی اقتصاد دیجیتال نیز بزرگ‌تر است. به عنوان مثال ایران خودرو و سایپا دو تولیدکننده‌ی خودرو هستند که اگر با استفاده از ابزار GPS، اقدام به رهگیری و ردیابی و هوشمندسازی خودرو کنند ( تا در مواقع سرقت امکان رصد آن وجود داشته باشد) بدین طریق ارزش افزوده‌ای را برای این خودروسازها به همراه آورده‌اند.
وی با اشاره به ارزش افزوده‌ی ایجاد شده از سوی ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: ارزش افزوده‌ای که ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد می‌کند علاوه بر خودروساز در حیطه‌ی مشترکین نیز وجود دارد که برای آن‌ها زیرساخت و تنظیم مقررات نیز لازم است.
ناظمی با برآورد اینکه پنج تا ۱۰ سال آینده سهم اقتصاد دیجیتال شده از اقتصاد دنیا چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد، گفت: در اقتصاد دیجیتال شده همچنین به شرکت‌هایی احتیاج است تا خدمات را به شرکت‌های مختلف چون ایران خودرو و سایپا ارایه دهد بنابراین نیاز به استارتاپ و صندوق‌های خطرپذیر در این نوع از اقتصاد جایگاه خود را دارند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه