ایران و جهان
سارا محمد علیئی۱:۰ - ۱۳۹۶ شنبه ۵ اسفند

به نظر می‌رسد انتخاب جهرمی به‌ عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از همه می‌تواند فرصتی باشد برای جوانان و صاحبان کسب‌وکارهای نوپا که با استفاده از نگاه مثبت وی به این حوزه، فعالیتشان را گسترش دهند چراکه آذری جهرمی خود از نسل بچه‌های دهه‌ی شصتی است که علاوه بر آگاهی از دغدغه‌های نسل جوان، با تک‌تک حوزه‌های کاری ICT هم آشنایی دارد.
به گزارش ایسنا، محمد جواد آذری جهرمی از آن دسته از وزرایی است که هرچند هنوز چند ماه است فعالیتش را به‌ عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز کرده اما تقریباً اکثر خبرنگاران حوزه‌ی ICT را به اسم می‌شناسد. خوش‌برخورد و صبور است و کمتر پرسشی را بی‌پاسخ می‌گذارد. شاید همین روحیه‌اش باعث شده تا علاوه بر حوزه‌های تخصصی و تحصیلی خودش به همه‌ی مسائل پیش روی حوزه‌های زیر نظرش تسلط کامل داشته باشد، به‌ طوری‌ که شاید خیلی کم اتفاق بیفتد که در برابر سؤالات مختلفی که خبرنگاران در حوزه‌های مختلف و با جزئیات از وی دارند، ابراز بی‌اطلاعی کند.
وزیر جوان ارتباطات چندی پیش در جریان بازدید خود از ایسنا در گفت‌وگویی صمیمانه در جمع خبرنگاران حوزه‌ی اقتصادی ایسنا، به سؤالات مختلف آن‌ها پاسخ داد. یکی از مسائل مطرح‌شده در این گفت‌وگو بحث استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا بود که به دلیل اهمیت و نقش کلیدی آن‌ها در بحث توسعه‌ی اقتصاد دیجیتالی، این روزها بسیار محل بحث است.
اما آشنایی و نگاه مثبت آذری جهرمی به کسب‌وکارهای نوپا و اهمیت مقوله استارتاپ‌ها در ایجاد اشتغال باعث شد تا در حوزه‌ی فناوری اطلاعات، استارتاپ‌ها به‌عنوان مهم‌ترین باب بحث با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انتخاب شود.
محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به سؤال ایسنا درباره‌ی نسبت وزارت ارتباطات با استارتاپ‌ها، برنامه‌ی وزارتخانه‌ی خود برای حمایت از استارتاپ‌ها را این‌گونه تشریح و اظهار کرد: اساساً شبکه‌ی ملی اطلاعات مدل توسعه‌ی شبکه‌ی فضای مجازی در کشور را تعریف می‌کند. ‌این شبکه در سه لایه‌ی زیرساخت، خدمات و محتوا طراحی‌ شده است که در لایه‌ی زیرساخت، وزارت ارتباطات، مسیرها و یا به عبارتی لوله‌کشی‌های زیرساختی را انجام داده است.
او گفت که در راستای تحقق همین جنبه‌ی زیرساختی چه در دولت یازدهم و چه در دولت دوازدهم پروژه‌ها و بودجه‌ی زیادی تعریف‌ شده که تا دو سال آینده می‌توانیم زیرساخت شبکه‌ی ملی اطلاعات را مطابق با آن چیزی که قانون برای ما تکلیف کرده است، به‌طور کامل به سرانجام برسانیم.
وزیر جوان ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین به این نکته‌ی جالب اشاره کرد که اساساً تا حالا تنها یک‌ لایه از سه لایه‌ی شبکه‌ی ملی اطلاعات به تصویب قانونی رسیده است و دو لایه‌ی دیگر هنوز سند مشخصی ندارند و علت به تصویب نرسیدن سندی مشخص برای دو لایه‌ی خدمات و محتوا در سند شبکه‌ی ملی اطلاعات را اختلافات زیاد در این حوزه‌ها دانست و گفت که هرکسی طبق برداشت خود از این حوزه‌ها مطلبی را می‌گوید و فکر می‌کند که قضیه دقیقاً همان‌طور است که او فکر می‌کند.
او در ادامه مسائل مرتبط با استارتاپ‌ها را در همین مقوله‌ی خدمات طبقه‌بندی کرد و گفت: اساساً باید یک چارچوب برای ساماندهی این‌گونه خدمات وجود داشته باشد اما چون هنوز اختلاف‌نظرها وجود دارد، نتوانسته‌ایم دراین‌باره کاری انجام دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش پایانی صحبت‌های خود هم درباره‌ی بعضی تصورات که شبکه‌ی ملی اطلاعات را محدودکننده می‌دانند گفت که این شبکه اتفاقاً به ما می‌گوید که ما به داخلی‌ها اینترنت باکیفیت ارائه بدهیم نه این‌که برویم مدام همه‌چیز را ببندیم. شبکه‌ی ملی اطلاعات در واقع بستری برای انجام کارهای ایجابی است و نه اقدامات سلبی.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه