ایران
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۷ جمعه ۱۸ خرداد

معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و بنیاد ملی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیت‌های تخصصی دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی که به فعالیت‌‌های فناورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفه‌ی تخصصی را برای افراد فعال در شرکت‌های دانش بنیان، مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در نظر گرفته است.
در راستای افزایش اثر بخشی خدمت سربازی و نیز حمایت از نهادهای فناورانه شیوه‌نامه‌ای در چارچوب قوانین و مقررات کشور، برای بهره‌مندی از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی نگاشته شد.
در این شیوه‌نامه آمده است زمان دوره‌ی خدمت نظام‌وظیفه تخصصی حداقل برابر با نیمی از دوره‌ی رسمی نظام‌وظیفه‌ی سایر مشمولان هم‌تراز پس از کسر خدمت‌های قانونی دیگر است که براساس مدت زمان اجرای طرح تعیین می‌شود.
مشمولان این شیوه‌نامه مجازند قبل از دریافت کارت پایان خدمت و پس از طی دوره‌ی آموزش نظامی، در دستگاه‌های غیر نظامی به استخدام درآیند.
پرداخت حقوق دوره‌ی نظام‌وظیفه تخصصی، حداقل مطابق مقررات ستاد کل نیروهای مسلح صورت می‌پذیرد.
سید محمد صاحبکار با بیان اینکه طرح نظم وظیفه‌ی تخصصی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم‌ و فناوری و شرکت‌های فناور از بهمن ماه ۹۵ آغاز شده است، خاطر نشان کرد: بدین واسطه افرادی که در شرکت‌های دانش بنیان هستند و زمان سربازی آنها است می‌توانند از این تسهیلات بهره ببرند.
وی افزود: دانش‌آموختگان دوره‌های «دکتری حرفه‌ای» و نیز دوره‌های «تخصص بالینی، تخصص پزشکی و فوق تخصص» مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ترتیب معادل با دانش‌آموختگان دوره‌ی «کارشناسی ارشد» و دوره‌ی «دکتری تخصصی» محسوب می‌شوند و می‌توانند از تسهیلات سربازی تخصصی استفاده کنند.
به گفته‌ی دبیر کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، تاکنون در این بازه کمتر از دو سال، هزار نفر از این خدمات استفاده کرده‌اند.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع، با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان و ستاد کل نیروهای مسلح، از بهمن‌ماه سال گذشته تغییراتی در شیوه‌نامه‌ی بهره‌مندی دانش‌آموختگان فناور از تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی اعمال شد که بر مبنای آن، شرکت‌های مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های خلاق و شرکت‌های معرفی‌ شده از سوی نهادهای توسعه‌ی فناوری و نوآوری، می‌توانند کارکنان برتر خود را برای استفاده از این تسهیلات معرفی کنند.
عضو هیات علمی پژوهشکده‌ی مطالعات فناوری افزود: با توجه به جلسات برگزار شده با نهادهای توسعه‌ی فناوری ازجمله شتاب‌دهنده‌های کسب‌وکار و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و همچنین بازخوردهای دریافت شده از استارتاپ‌های فعال معرفی‌ شده از سوی این نهادها، تلاش کرده‌ایم تا شرایط استفاده افراد کلیدی فعال در استارتاپ‌ها را از این شیوه‌نامه تسهیل کنیم.
وی با بیان اینکه شرط معدل دانشگاهی برای افراد متقاضی استفاده از این تسهیلات در نظر گرفته نمی‌شود، خاطر نشان کرد: در این شرط حداقل معدل در دوره‌ی کارشناسی و کارشناسی ارشد حذف‌ شده است.
وی با بیان اینکه یکی از شرایط دریافت این تسهیلات، دارا بودن میزان فروش شرکت بوده است، عنوان کرد: اما اکنون این شرط برای دریافت تسهیلات نظام وظیفه تخصصی حذف شده است.
صاحبکار در خصوص مهلت استفاده برای شرکت‌های خارج شده از فهرست شرکت‌های ‌بنیان گفت: شرکت‌های دانش بنیانی که از تاریخی معین معیارهای مربوط به آیین‌نامه‌ی ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان را احراز نمی‌کنند به مدت شش ماه فرصت بهره‌مندی از تسهیلات نظام وظیفه‌ی تخصصی نخبگان فناور را خواهند داشت.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه