ایران
اندیشه سبز خزر۲۱:۰ - ۱۳۹۷ چهارشنبه ۴ مهر

به گزارش مهر، بر مبنای گزارش عملکرد وزارت ارتباطات که به تازگی منتشر شده است، طی یکسال فعالیت دولت دوازدهم، توسعه‌ی زیرساخت‌های ارتباطی شبکه‌ی ملی به عنوان یکی از اولویت‌های حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای مطالبه‌ی جدی مقام معظم رهبری و مطابق با اسناد بالادستی و پیوست حکم ابلاغ شده از سوی ریاست جمهوری، مورد پیگیری قرار گرفت.
این پروژه‌ی ملی که در سه لایه‌ی زیرساخت، محتوا و خدمات تعریف شده، به عنوان اصلی‌ترین زیرساخت ارتباطی کشور، نقش مهمی در تامین بستر ایجاد اشتغال و توسعه کسب وکارها دارد. از این رو وزارت ارتباطات در گزارشی وضعیت توسعه این پروژه ملی را اعلام کرده است.
بر مبنای این گزارش عملکرد، به منظور تامین نیازهای مشتریان و اپراتورهای مخابراتی، ظرفیت پهنای باند شبکه‌ی انتقال کشور با افزایش ۱۰۰ درصدی، ۲۲ هزار و ۱۹۱ گیگابیت برثانیه (Gbps) شد. در همین حال ظرفیت پهنای باند اینترنت بین‌الملل نیز با ۸۰ درصد افزایش، از ۹۹۵ گیگابیت به ۱۸۰۵ گیگابیت رسیده است.
این افزایش ظرفیت، در جهت تامین نیاز اپراتورهای مخابراتی ثابت، همراه و ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت صورت گرفته تا موجب تحول در اشتغال زایی کسب‌وکار های مبتنی بر ICT و توسعه‌ی کمی و کیفی دسترسی به فضای مجازی، همراه با ایمن‌سازی و پیشگیری از سوءاستفاده‌ها و اقدامات مخالف موازین دینی، فرهنگی و اخلاقی شود.
از این رو برنامه‌ریزی و تعیین راهبرد برای تقویت این حوزه و اجرای تکالیف اسناد بالادستی در دستور کار قرار گرفت. هم‌اکنون با افزایش حدود ۷ برابری، ظرفیت ترانزیت مرز به مرز بین‌الملل از ۵۵۸ گیگابیت به ۳ هزار و ۸۴۴ گیگابیت رسیده است. در همین حال اساسنامه‌ی تشکیل شرکت ترانزیت ارتباطات بین‌الملل به منظور کسب سهم و درآمد از بازار پهنای باند منطقه و جهان تهیه شده که در مراحل تصویب قانونی است.
مطابق احکام برنامه‌ی ششم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف به توسعه و تکمیل شبکه‌ی ملی اطلاعات امن و پایدار است که در برنامه‌ی ارائه شده به مجلس شورای اسلامی نیز این امر قرار داده شده بود. به همین منظور افزایش ظرفیت پهنای باند شبکه‌ی IP داخل کشور به ۷ هزار و ۷۸۷ گیگابیت با هدف پوشش نیازهای اپراتورهای ثابت و همراه ارائه‌دهنده‌ی سرویس‌های مبتنی بر IP، صورت پذیرفته است.
تا سال گذشته، هفت درگاه ارتباطات بین الملل به طور مجزا و مستقل وجود داشت که قطعی یکی از آن‌ها موجب از دست رفتن ارتباطات برخی از کشور می‌شد. بر این اساس در یک سال گذشته، شرکت ارتباطات زیرساخت با طراحی و اجرای پروژه‌ی IGW، شبکه‌ی Ring مجزا ایجاد کرد تا علاوه بر جلوگیری از این قبیل قطعی‌ها، موجب افزایش ظرفیت، بهبود کیفیت و پایداری نیز شود.
در جهت گسترش پوشش خدمات عمومی اجباری، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با همکاری اپراتورها و مجریان طرح خدمات عمومی اجباری (USO)، پیگیر این طرح است. به نحوی که تا قبل از آغاز دولت دوازدهم، در زمینه‌ی پوشش کامل نسل سوم و چهارم تلفن همراه شهرهای کشور، تعداد ۱۰۷ شهر تحت پوشش نسل سوم و ۷۱۰ شهر تحت پوشش نسل چهارم قرار داشتند. اما هم‌اکنون در این بازه‌ی یک ساله تمامی شهرهای کشور تحت پوشش سراسری نسل‌های سوم و چهارم تلفن همراه قرار گرفته‌اند.
در حوزه‌ی توسعه‌ی شبکه و دسترسی شهری، همچنین تعداد سایت‌های نسل سوم از ۲۶ هزار به ۳۳ هزار و ۸۰۰ سایت و تعداد سایت‌های نسل چهارم از ۱۴ هزار به ۲۷ هزار سایت، در این مدت افزایش یافته است. این پیشرفت به همراه افزایش درصد ضریب نفوذ تلفن همراه به ۱۱۰.۳۲ درصد در این بازه‌ی یک ساله، نشان از گسترش ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان مردم دارد.
همچنین در زمینه‌ی توسعه‌ی شبکه و دسترسی روستایی که با هدف تحقق عدالت اجتماعی و توسعه‌ی ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها و مناطق محروم کشور صورت می‌گیرد، با تغییر مدل برنامه‌ریزی و اجرای ارائه‌ی خدمات USO و به کارگیری حداکثری توان بخش خصوصی و اپراتورها، ۳۱ هزار و ۸۸۶ روستا به اینترنت پر سرعت تجهیز شده است.
هم‌اکنون از میان ۳۹ هزار و ۴۶۵ روستای بالای بیست خانوار، ۲۱ هزار و ۲۶۳ روستا و از میان ۲۲ هزار و ۸۱۹ روستای کمتر از بیست خانوار، ۱۰ هزار و ۶۲۳ روستا اینترنت پرسرعت دارند. در همین حال بیش از ۴۲ هزار روستا به شبکه‌ی سیار دسترسی دارند و بیش از ۳۱ هزار روستا از دسترسی به شبکه‌ی LTE برخوردار شده‌اند.
در طرح توسعه‌ی مناطق روستایی و محروم و تحقق دسترسی همگانی برای روستاها سال گذشته جمعا تنها چند هزار مشترک وجود داشت اما با افزایش تعداد مشترکین رومینگ برقرار شده در روستاها، ۷.۵ میلیون مشترک سرویس می‌گیرند و امکان دسترسی پر سرعت برای ۵۴ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار و امکان دسترسی ۳۶ هزار روستا با شبکه‌ی سیمی و wll مخابرات، فراهم شده است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه