ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۱ آذر

به گزارش مهر به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، امیر ناظمی در نشست «تاثیر فضای مجازی بر دختران دهه‌ی ۸۰ »، گفت: مقابله و جنگیدن با تکنولوژی نتیجه‌ی معکوس دارد و در صورت عدم استفاده‌ی بهینه و درست از فناوری‌های نوین، این فناوری می‌تواند به ابزاری علیه خودمان تبدیل شود.
وی با اشاره به جایگاه ویژه‌ی آموزش‌ و پرورش در تربیت دانش آموزان و نگاه جامعه‌شناسان به هرم قدرت و ثروت ادامه داد: ما جامعه را به صورت سلسله مراتبی نگاه می‌کنیم که در راس هرم نخبگان جامعه و در پایین هرم طبقات پایینی جوامع قرار دارند. اما امروز در عصر فناوری اطلاعات دیگر نمی‌توان با چنین نگاهی جوامع را لایه‌بندی کرد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، ایجاد شکاف در طبقات جامعه را از آفت‌های عمده برشمرد و گفت: نظام آموزشی قوی به عنوان سیستمی برای تغییر کارکردها عمل کرده و به تثبیت شکاف‌ها دامن نمی‌زند.
معاون وزیر ارتباطات، قشربندی جامعه و عدم جابجایی شهروندان در هرم‌های مختلف ثروت، فرهنگ و اجتماع را از الزامات جامعه پویا دانست و افزود: نباید شرایط جامعه به گونه‌ای باشند که شهروندان جایگاه خود را در ابدی و ازلی بدانند بلکه باید احساس کنند که با فعالیت و تغییر کارکردها می‌توانند جایگاه خود را ارتقاء بخشند.
وی با اشاره به کارکردهای فضای مجازی در دنیای امروز و شرایط حاکم بر جامعه گفت: فضای مجازی مانند هر فناوری جدیدی اثرات مفید و مضری را با خود به همراه دارد و ما باید قدم اول را با پذیرفتن مشکلات و کاستی‌ها برداریم؛ چراکه با انکار وجود مشکلات و یا پاک کردن صورت مساله، چالش‌ها برطرف نشده بلکه فراگیر می‌شود.
ناظمی با انتقاد از مغفول ماندن فضای مجازی و عدم حضور نخبگان در این فضا، افزود: مناسبات موجود در فضای مجازی در همه‌ی دنیا پذیرفته شده است و سلبریتی‌ها و افراد معروف به واسطه‌ی هنر و یا ورزش و یا جایگاه اجتماعی خود در آن حضور دارند و به صورت آموزش دیده و هدفمند در فضای مجازی فعالیت می‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه از ظرفیت فضای مجازی در کشور ما آن چنان که باید بهره‌برداری نشده است و ما می‌توانیم با آموزش افراد و حضور نخبگان در عرصه‌های مختلف در این فضا آن را بهینه‌سازی کنیم، ترک کردن فضای مجازی و عدم استفاده از آن را امری اشتباه دانست و گفت: باید با حضور فعالانه و پیش‌دستانه در این عرصه بتوانیم محیطی پویا و سالم و تاثیرگذار برای شهروندان و به خصوص دانش‌آموزان فراهم کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به وظایف خطیر وزارت آموزش و پرورش گفت: وزارت ارتباطات همواره آماده است تا در کنار سایر دستگاه‌ها و با مشارکت و همفکری و هم‌افزایی در راستای بهبود وضعیت فناوری و و توسعه‌ی فضای مجازی گام بردارد و امیدواریم آموزش و پرورش به سمتی حرکت کند که ظرفیت‌های فضای مجازی پذیرفته و برای مدیریت آن برنامه‌ریزی شود تا دانش‌آموزان در این فضا دچار آسیب و خسران نشوند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه