ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۲ اسفند

به گزارش پیوست، تبلیغات پرحجم در صداوسیما که با استفاده از کدهای USSD‌ انجام می‌شود، این روزها صدای بسیاری را بلند کرده است. از سوی دیگر، جنجالی که بر سر انتخاب بهترین برنامه‌های صداوسیما در سال ۹۷ برپا شد، نگاه‌ها را به سمت شرکتی برد که این خدمات را به صداوسیما می‌دهد: «توسکا».
به گزارش پیوست، توسکا که نامش بارها و بارها مطرح شده، انحصار تبلیغات صداوسیما در زمینه خدمات ارزش افزوده را در اختیار دارد. این شرکت که به تازگی اعلام کرده هزینه ساخت بسیاری از برنامه‌های محبوب تلویزیون مانند ۹۰، خندوانه، برنده‌باش و غیره را تامین می‌کند، تاکنون اطلاعات چندانی از خود منتشر نکرده و ترجیح داده تنها در مواردی خاص، اطلاعیه‌های مطبوعاتی صادر کند.
توسکا کیست؟
شرکت توسعه کسب‌وکار توسکا در تاریخ ۱۶مهر ۱۳۹۶ به صورت رسمی ثبت شده که شناخته‌شده‌ترین محصول آن، اپلیکیشن روبیکا است و این روزها با کد #۳ * به شهرت رسیده است.
بر اساس آگهی ثبت این شرکت، سهامداران آن:
    • شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول)
    • شرکت سرمایه‌گذاری نور دنا (متعلق به همراه اول)
    • شرکت نقش اول کیفیت (متعلق به همراه اول)
هستند. بدین ترتیب ۱۰۰ درصد سهام شرکت توسعه کسب‌وکار توسکا متعلق به همراه اول است.
از سوی دیگر اعضای هیات مدیره و مدیرعامل این شرکت، از ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ به ترتیب زیر هستند:
    • کاوه اشتهادری: رئیس هیات مدیره
    • ابوذر مهرمنش: نائب رئیس هیات مدیره
    • محمد کرمی: مدیرعامل و عضو هیات مدیره
توسکا از کجا آمد؟
دی‌ماه ۱۳۹۴ آگهی مزایده واگذاری تبلیغات صداوسیما در روزنامه جام‌جم به چاپ رسید. صداوسیما کلیه زمان‌های تبلیغاتی تلویزیون و رادیو سراسری،استانی و مشارکتی خود را به حداقل ۲ و حداکثر ۳ آژانس تبلیغاتی از طریق مزایده واگذار می‌کرد. برنده این مزایده هم ٢٢ میلیون ثانیه امکان پخش آگهی تلویزیون و ١٠ میلیون ثانیه امکان پخش آگهی رادیو دارد.
در حالی که نتایج این مزایده اعلام نشد چندی بعد مزایده دیگری برگزار شد به منظور واگذاری تبلیعات مرتبط با سرویس‌های ارزش افزوده و اپلکیشین‌ها از همین رو پس از برگزاری مزایده دوم مدیران شبکه‌های صداوسیما در ۲۶ مهر ۱۳۹۶ در بخش‌نامه‌ای اعلام کردند: «من بعد کلیه برنامه‌ها و طرح‌های مشارکتی در حوزه خدمات ارزش‌افزوده (VAS) و کلیه سرویس‌های پیرامون آن، می‌بایست به شرکت توسکا ارجاع و پس از دریافت مجوز همکاری و نامه تأییدیه آن شرکت نسبت به مشارکت فی‌مابین اقدام شود. بدیهی است کلیه قرارداد‌ها و مصوبات قبلی از تاریخ ۹۶/۷/۲۶ کان‌لم‌یکن تلقی می‌شود.»
بر اساس شنیده‌ها، برنده اول مزایده دوم مربوط به تبلیغات مرتبط با سرویس‌های ارزش افزوده و اپلیکیشن‌ها، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ یاس بوده است؛ اما به دنبال مشکلاتی که برای این هلدینگ پیش آمد، کل قرار داد به شرکت تازه‌ تاسیس توسکا انتقال یافت.
جزئیات قرارداد صداوسیما با شرکت توسکا اعلام نشده؛ اما گفته می‌شود توسکا باید طی دوره حدودا سه ساله ۱۲۰۰ میلیارد تومان به عنوان کف تعهدات خود به حساب صداوسیما واریز کند و در صورتی که درآمد این شرکت از محل این نوع تبلیغات، بیش از این میزان بود، بقیه درآمد به روشی، تسهیم می‌شود.
*۳#
این قرارداد از ابتدای اجرا، با انتقاد شدید کسب‌وکارها و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همراه شد. برات قنبری، مشاور اقتصادی سابق وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، در آن زمان خواهان بازنگری در این قرارداد شد و وزیر ارتباطات نیز بارها علیه آن موضع گرفت.
جهرمی در ۶ فروردین ۹۷ توییت کرد که درباره توسکا اطلاع‌رسانی خواهد کرد؛ اما این وعده تاکنون محقق نشده است. با این وجود، جهرمی در آخرین توییت خود که اخیرا در این رابطه و پس از کشف عمدی بودن تغییر نتایج انتخاب بهترین برنامه صداوسیما، نوشت: «از ابتدای دولت دوازدهم به دو نماینده‌ی دولت - از پنج عضو - در هیئت مدیره همراه اول اعلام کرده‌ایم که قرارداد تجاری شرکت توسکا با صداوسیما با مدل فعلی برای کسب‌وکارهای نوپا مضر و به لحاظ اقتصادی تماما به ضرر همراه اول است و خاتمه یابد. در مورد #حق‌الناس کوتاه نمی‌آیم.»
اکنون شرکت‌هایی که می‌خواهند با استفاده از خدمات ارزش افزوده در صداوسیما تبلیغ کنند باید با توسکا قرارداد ببندند. بدین ترتیب شماره USSD‌ به این صورت خواهد بود *۳*X# که به جای حرف X شماره مخصوص شرکت آگهی‌دهنده قرار می‌گیرد. اگر توسکا بتواند برای برنامه‌ای اسپانسر جذب کند، اپلیکیشین (یا شماره) آن اسپانسر معرفی می‌شود و اگر نتواند، اپلیکیشن روبیکا را معرفی می‌کند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه