ایران
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۷ شنبه ۲۰ بهمن

به گزارش فارس، مدیرکل نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری در پاسخ به ابهام برخی مشترکان در صحت محاسبه اینترنت نیم‌بها توسط اپراتورها، توضیح داد: برخی سایت‌ها علیرغم میزبانی داخلی واجد شرایط استفاده از تخفیف ترافیک نیم‌بها نیستند.
برخی کاربران فارس در بخش فارس من موضوعی با عنوان «محاسبه صحیح اینترنت نیم بها توسط اپراتورهای داخلی» را مطرح کرده‌اند.
کاربری نوشته: «احتراما نظر به بند ۱۱۰ مصوبه ۲۶۶ https:asnad.cra.ir سازمان تنظیم مقررات که صراحتا بیان می‌کند منظور از ترافیک داخلی هر ترافیک با میزبانی در داخل کشور است لطفا مشخص نمایید چرا هنوز ترافیک داخلی محدود به لیست ۷۰۰ سایت داخلی ثبت شده در ttp:icip.ito.gov.ir می‌باشد؟ نظر به بند ۴ اصلاحی ۲۶۸ در صورت تفسیر این موضوع توسط سازمان تنظیم مقررات لطفا متن ابلاغیه مصوبه مربوطه رابرای اطلاع مشترکین بصورت عمومی منتشر فرمایید. بدیهی است با توجه به نوع اتصال اپراتورها به سوئیچ‌های ix به صورت bgp و موجود بودن لیست peerهای این سوئیچ امکان به دست آوردن ipهای اپراتورهای مذبور دست نیافتنی نیست و لیکن امکان درخواست از اپراتورها برای لیست ipهای زیرمجموعه خود در سامانه‌ای تحت نظر وزارت ارتباطات سهل‌الوصول‌ترین گزینه است که البته سامانه http:ripe.matma.ir هم عملکردی کاملا مشابه داشته و اتفاقا سایت‌های درج شده در icip نیز ملزم به ثبت در سامانه matma.ir هستند. همچنین امکان اعتبار‌سنجی داخلی خارجی بودن سایت‌ها در icip برقرار است! در شرایط فعلی اولا همه ترافیک با میزبانی داخلی مادامی که در سامانه icip ثبت نشوند مشمول ترافیک داخلی نمی‌گردند. دوما به فرض تکمیل لیست سایت‌ها در سامانه icip و قرارگیری همه سایت‌ها در آن address list ارسالی به اپراتورها شامل تعداد زیادی تک ip خواهد بود که روند آپدیت و پردازش رو طولانی‌تر خواهد کرد درصورتی که به طور مثال ۲۵۵ عدد آدرس میزبانی شده در داخل را با یک ۲۴ در آخر آدرس netwk می‌توان معرفی کرد. سوما در شرایط فعلی ترافیکی که بین دو کاربر در سطح یک dslam تبادل می‌گردد نیز به عنوان ترافیک خارجی محاسبه می‌گردد، فرضا مشترکی که با فاصله یک کوچه دوربین مغازه خود را در خانه باز می‌کند! چهارما با توجه به وجود راهکار فنی جهت استخراج آدرس‌های داخلی نیازی به هزینه‌های طراحی و اجرای سامانه جدید icip نبوده و نیست. پنجما در شرایط فعلی حتی ترافیک بعضی از سایت‌های داخلی که در سامانه icip درج گردیده نیز به عنوان ترافیک بین‌الملل و با تعرفه دو برابری محاسبه می‌گردد که این امر به واسطه‌ی عدم درج صحیح آدرس‌ها با subnet مشخص در سامانه icip است که توسط router‌های اپراتور تشخیص داده نمی‌شود و لیکن اگر از روش استخراج آدرس‌ها از سوییچ ix استفاده شود به لحاظ استاندارد بودن خروجی براحتی در همه router ها و bras های اپراتور قابل استفاده است.»
فارس این موضوع را از وحید مختاری مدیر کل نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیگیری کرده است.
وی در پاسخ به این سوال کاربر که گفته: « چرا تمامی ترافیک‌ها با میزبانی داخلی مادامی که در سامانه icip ثبت نشوند مشمول ترافیک داخلی نمی‌شوند؟» گفت: کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در مصوبه شماره ۲۴۸ شرایط تخفیف ترافیک برای سایت‌های داخلی را اعلام کرده و سپس در مصوبه جلسه ۲۵۱ این موضوع را تکمیل می‌کند، طبق این مصوبات هر صاحب سایتی بخواهد از ترافیک نیم‌بها برای سایت‌های داخلی بهره ببرد، باید درخواست خود را به سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه کنند، این سازمان بررسی های لازم را انجام می‌دهد و سایت مربوطه را در لیست سایت های دارای تخفیف قرار می‌دهد.
مختاری در پاسخ به سوال دیگر کاربر که پرسیده: « ترافیکی که بین دو کاربر در سطح یک dslam تبادل می‌شود به عنوان ترافیک خارجی محاسبه خواهد شد که برای مثال مشترکی با فاصله یک کوچه دوربین مغازه خود را در خانه باز می‌کند مشمول پرداخت هزینه ترافیک بین‌اللمل است.» توضیح داد: در این مصوبه از عبارت تعرفه منابع ترافیکی داخلی « واجد شرایط» استفاده شده است؛ به این دلیل از ادبیات واجد شرایط استفاده کرده که سایت هایی با محتوای داخلی وجود دارند که دسترسی آن‌ها صرفاً از طریق مسیر اینترنت بین‌الملل برقرار می‌‌شود و ارتباط آن‌ها از طریق ixp (شبکه تبادل اطلاعات داخلی) برقرار نشده است و مالکیت این سایت‌ها پیش‌بینی لازم برای استفاده از شبکه‌های داخلی یا شبکه ملی اطلاعات را فراهم نکرده است.
مدیرکل نظارت بر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: این موارد جزء مواردی است که شرایط لازم را ندارند و علیرغم اینکه داخل کشور میزبانی می‌شوند اما واجد شرایط نیستند.
این مقام مسئول در رگولاتوری در پاسخ به سوال دیگر کاربر که پرسیده بود: «چرا هنوز ترافیک داخلی محدود به لیست ۷۰۰ سایت داخلی ثبت شده در ttp:icip.ito.gov.ir است؟» و «چرا ترافیک بعضی از سایت‌های داخلی که در سامانه icip درج شده‌اند به عنوان ترافیک بین‌الملل و با تعرفه دو برابری محاسبه می‌شوند که این امر به دلیل عدم درج صحیح آدرس‌ها با subnet مشخص در سامانه icip است» گفت: مرجع بررسی و ثبت تمامی این آدرس‌ها سازمان فناوری اطلاعات ایران است و نه رگولاتوری و از سوی دیگر میزبان و منتفع نیز باید تغییرات احتمالی آدرس هایش را به سازمان فناوری اطلاعات ایران برای اعمال اعلام کند. همچنین اپراتورها را مکلف کرده‌ایم IPها و آدرس‌های url که در سازمان فناوری اطلاعات ایران ثبت شده را در سامانه‌های تفکیک ترافیک داخلی از بین‌الملل به‌روز‌رسانی کنند تا سایت‌هایی که از سوی سازمان فناوری اعلام شده شامل۵۰ درصد تخفیف شوند.
وی با اشاره به بخش‌های دیگری از مصوبه مذکور، خاطر نشان کرد: همچنین که پهنای باند داخلی از پهنای باند بین‌الملل تفکیک می‌شود، پهنای باند شبکه‌های اجتماعی داخلی نیز تفکیک می‌شود و اپراتورهای ثابت و سیار تعرفه ترافیکی شبکه‌هایی که IPهایشان را اعلام کرده‌اند را یک سوم محاسبه می‌کنند.
وی تاکید کرد: بنابراین تعرفه ترافیک داخلی ۵۰ درصد سقف ترافیک بین‌الملل و تعرفه ترافیک پیام‌رسان‌های داخلی یک سوم سقف ترافیک بین‌الملل است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه