ایران
اندیشه سبز خزر۱۹:۰ - ۱۳۹۷ يکشنبه ۵ اسفند

به گزارش مهر، حسن مقدم‌فر، مدیر پروژه شبکه علمی کشور امروز در نشست خبری افتتاح پروژه‌های شبکه علمی ایران، گفت: نسل سوم شبکه علمی ایران از سال ۹۵ و طی توافق‌نامه میان سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و سازمان فناوری اطلاعات ایران و با هدف ایجاد شبکه مستقل برای اتصال دانشگاه‌ها و مراکز علمی به یکدیگر با استفاده از ابزارهای فناوری مانند فیبرنوری، آغاز به کار کرده است.
وی با بیان اینکه شبکه علمی کشور با ۳ بخش وزارت علوم و تحقیقات، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و مجموعه‌های حوزوی در ارتباط است، اظهار داشت: نگاهی که در شبکه علمی وجود دارد نگاه خدمتگرا است و این شبکه در نسل دوم طی ۱۲۰ ماه فعالیت و در نسل سوم، حدود ۱۸ ماه فعالیت توانسته توفیقات زیادی کسب کند.
مقدم‌فر با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۲۰۰ دانشگاه برای اتصال به شبکه علمی قرارداد امضا کرده‌اند، ادامه داد: نسبت به مهرماه سال ۸۶ که از ۷۲ مرکز شهر تهران، امکان سرویس‌دهی تنها به ۱۶ مرکز علمی آموزشی وجود داشت، امروز امکان دسترسی به شبکه علمی در ۱۸ مرکز استان برای دانشگاه‌ها فراهم شده است.
مدیر پروژه شبکه علمی کشور، خاطر نشان کرد: در این مراکز استان‌ها، تجهیزات مخابراتی مورد نیاز شبکه علمی ایران تامین شده و برای سایر استان‌های کشور نیز پس از رفع مشکلات مخابراتی، در آینده نه چندان دور امکان دسترسی به شبکه علمی فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای نخستین‌بار در کشور توانسته‌ایم سه مشتری با ترافیک یک گیگابیت را به شبکه علمی کشور متصل کنیم، در خصوص اهداف این شبکه گفت: کنترل کپی‌رایت در فضای علمی کشور از جمله اهداف اصلی این شبکه است و حدود یک سال برای زیرساخت آن زمان صرف کردیم. ما مراکزی در کشور داریم که پر از محتوای شگفت‌انگیز هستند اما از ترس عدم رعایت کپی رایت، مجبور شده‌اند اطلاعات خود را در قالب سی‌دی در گنجه‌ها پنهان کنند.
مقدم‌فر با اشاره به معایب عدم رعایت کپی رایت در فضای علمی کشور گفت: برای مثال بزرگ‌ترین مرکز تحقیقات پنبه خاورمیانه در شهر گرگان وجود دارد و در آن جا تحقیقات بسیار خوبی انجام می‌شود اما محتوای این تحقیقات در کشور منتشر نمی‌شود. یا اینکه در دانشگاه‌های کشور، تحقیقات مفصلی با کشورهای اوراسیا صورت می‌گیرد اما نتایج آن را انتقال نمی‌دهند، در حالیکه این کار مانند تمام دانشگاه‌های بزرگ جهان، می‌تواند باعث درآمدزایی از تولید محتوا شود.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه