ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: یکی از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان در ایران این است که بانک‍‌ها و صندوق‌های وارد سرمایه‌گذاری‌ خطرپذیر نمی‌شوند.
دکتر حسن علم‌الهدایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه متاسفانه در ایران تعداد شرکت‌هایی که وارد سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌شوند، محدود است، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری خطرپذیر برخلاف آنچه که در تصورات وجود دارد، به این معنا نیست که اگر فردی در شرکت‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری کند، متضرر می‌شود، بلکه باید از سود بهره‌مند گردد، اما این سرمایه‌گذاری جسارت می‌خواهد که به آن سرمایه‌گذاری جسورانه می‌گویند. هرچند این نوع سرمایه‌گذاری ملاحظات بانکی و سود آنچنانی ممکن است نداشته باشد، اما در عین حال ضرر و زیان هم ندارد.
وی ادامه داد: در ایران سرمایه‌گذاری خطرپذیر را مصادف ضرر و زیان می‌دانند، در حالی که در ادبیات اقتصادی دنیا به این معنا نیست و کسی که سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌کند، ممکن است میلیاردها سرمایه‌گذاری کند و هیچ زیانی نبیند، البته به شرطی که حساب و کتاب شرکت‌ها درست باشد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان تصریح کرد: سرمایه‌گذاری خطر پذیر توسط افراد و یا شرکت‌ها صورت می‌گیرد. به این معنا که فرد در یک شرکت دانش بنیان و یا غیر دانش بنیان نیز سرمایه‌گذاری یا مشارکت در سرمایه کرده و آورنده‌ی سرمایه است.
علم الهدایی افزود: نام این سرمایه‌گذاری، خطرپذیر است، اما به معنای از بین رفتن سرمایه نیست، حال ممکن است مشکلاتی پیش آید و آسیب‌هایی به آن‌ها وارد شود، اما بانک‌ها یا شرکت‌هایی که بر روی سرمایه‌ی خطرپذیر و یا ریسک‌پذیر کار می‌کنند، باید سرمایه‌گذاری، حساب و کتاب و دخل و خرج را در این شرکت‌ها کنترل کرده و در پایان قرارداد نیز نباید متحمل ضرر شوند.
وی با بیان اینکه خطرپذیری در این نوع سرمایه‌گذاری به این معنا است که برخی از عوامل و آیتم‌ها برای سرمایه‌گذاران روشن نیست، تاکید کرد: سرمایه‌گذار خطرپذیر پا به پای سرمایه‌گذارهای شرکت جلو می‌رود و همچنین احتیاط می‌کند تا مبادا دچار خطر و زیان نشود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی عنوان کرد: بانک‌ها و صندوق‌های ایران ادبیات سرمایه‌گذاری خطرپذیر را ندارند و شرکت‌های دانش بنیان از این نوع سرمایه‌ها بسیار کم بهره‌مند می‌شوند، لذا باید روی این فرهنگ و ادبیات در ایران کار شود تا افراد تشویق شوند و این نوع سرمایه‌گذاری را بپذیرند.
علم الهدایی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی تا حدودی وارد سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر شده و در این مسیر به شرکت‌های دانش بنیان کمک می‌کند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه