امنیت
اندیشه سبز خزر۹:۰ - ۱۳۹۸ سه شنبه ۳ دي

به گزارش پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، جلسه چهلم فروم نسل پیشرو ارتباطی 5G در حالی برگزار شد که شاخص‌ها و چالش‌های امنیت و معماری داده در شبکه نسل پنجم ارتباطی ارائه و ارتباط آن با اینترنت اشیا تشریح شد.
جلسه چهلم فروم نسل پیشرو ارتباطی 5G صبح امروز (سه شنبه ۳ دی) در محل پژوهشگاه ICT برگزار شد.
رضا بحری در ابتدای این نشست به ضرورت بررسی 5G اشاره کرد و گفت: توسعه شبکه مخابراتی نسل پنجم (5G) با يكپارچه‌سازي و فراهم آوردن امکاناتی از قبیل ارتباطات دستگاه به دستگاه (D2D) در سطح وسیع و شهرهای هوشمند، ارتباطات بین ماشین‌های متحرک، خودروهای هوشمند, اینترنت اشیاء (IoT) و ... تحول بزرگی در صنعت و زندگی ما ایجاد می‌کند. به همین دلیل موضوع امنیت این شبکه نوین اهمیت ویژه ای خواهد داشت که خوشبختانه پژوهشکده امنیت در این زمینه ورود خوبی داشته است.
وی افزود: بر این اساس این نشست  در ادامه جلسه سی و نهم فروم موضوع امنیت در نسل پنجم ارتباطی را از منظر معماری شبکه مورد بررسی قرار داده و همچنین به موضوع اینترنت اشیا و امنیت آن خواهد پرداخت.
افشین سوزنی یکی از ارائه دهندگان این نشست در خصوص معرفی و راهکارهای چالش ها و مسائل مربوط به امنیت در لایه فیزیکی گفت: افزایش ظرفیت ترافیک، افزایش راندمان طیفی و افزایش نرخ داده کاربر  از اهداف و شاخص های مهم در توسعه نسل پنجم ارتباطی است.
وی با اشاره به چالش های موجود در امنیت شبکه نسل پنجم نیز گفت: امنیت و حریم خصوصی، دستیابی به نرخ بیت بالا، تنوع سرویس ها و خدمات، کاهش تاخیر و انعطاف پذیری شبکه کاربر از جمله چالش هایی است که در امنیت شبکه نسل پنجم ارتباطی با آن مواجه هستیم. به عنوان مثال در چالش امنیت و حریم خصوصی، بحث چگونگی نرخ معیار امن انتقال داده بین مبدا و مقصد و یا وضعیت برقراری امنیت بین طیف فرکانسی فرستنده و گیرنده مطرح می شود.
سوزنی به لزوم شناخت لازم از هر فناوری کاربردی تاکید کرد و گفت: یکی از مسائلی که باید در امنیت آتی توسعه نسل پنجم شبکه مدنظر قرار گیرد شناخت کامل فناوری کاربردی می باشد.
سوزنی علاوه بر این در بخشی از این فروم، فناوری های متعامد و نامتعامد را تشریح و با هم مقایسه کرد.
در ادامه این فروم، دکتر سیاوش احمدی در خصوص معرفی معماری شبکه، به مقایسه ای بین نسل چهارم و پنجم اشاره کرد و افزود: معیارهای مختلفی در معماری این شبکه ها مانند دسترسی امن به اطلاعات، امنیت استفاده از انتقال داده های موجود روی موبایل و حتی اپلیکیشنی که برای این مساله قابل استفاده است، مورد توجه قرار می گیرد.
دکتر علی کوهستانی نیز یکی دیگر از ارائه دهندگانی بود که موضوع شبکه اینترنت اشیا به عنوان بخش مهم در شبکه مخابراتی نسل آتی را توضیح داد.
وی با اشاره به کاربردهای تجاری و صنعتی IoT گفت: این تکنولوژی را می توان در اتوماسیون صنعتی، خانه های هوشمند، بکارگیری پرنده های بدون سرنشین، خودروهای متحرک، ارتباطات D2D و حتی کاربردهای نظامی استفاده کرد.
کوهستانی در این خصوص به پروژه های جاری اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر پروژه ای توسط اتحادیه اروپا با نام Metis اواسط سال ۲۰۱۳ با مبلغ ۵۰ میلیون یورو جهت توسعه 5G مطرح شده و رو به اتمام است.
به گفته این پژوهشگر، مطالعات پروژه مذکور، جهت پیش استانداردهایی برای توسعه این فناوری به کار می رود.
کوهستانی در خصوص چالش های اینترنت اشیا در شبکه 5G گفت: امنیت اطلاعات و داده ها در تمام حوزه ها مانند پزشکی، نظامی و صنعتی می تواند به علت متراکم بودن گره ها (که به انتقال داده ها کمک می کند) حساسیت برانگیز باشد. همچنین محدودیت در توان مصرفی عناصر و قدرت محاسباتی کم از چالش های دیگر این حوزه است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه