ایران
اندیشه سبز خزر۱۹:۰ - ۱۳۹۷ چهارشنبه ۳۰ آبان

رضا الفت‌نسب دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه بهتر است وضعیت فعالیت کسب‌و‌کار‌ها در تلگرام به طور شفاف مشخص شود، گفت: با وجود اپلیکیشن‌های غیر رسمی تلگرم مانند هاتگرام و طلاگرام، هنوز کاملا معلوم نیست که فعالیت کسب‌و‌کار‌ها بر بستر تلگرام جرم است یا خیر؟
وی افزود: متاسفانه این دوگانگی وضعیت نامناسبی را برای فعالان اینترنتی به وجود آورده است و من از مراجع قضایی درخواست می‌کنم که اصناف را در بحث خروج از تلگرام معاف کنند.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی اشاره به اینکه پیام‌رسان‌های داخلی نتوانستند جای تلگرام را در بین اصناف اینترنتی بگیرند، گفت: متاسفانه تا به حال پیام‌رسان‌های داخلی هیچ خدمات خاصی را برای کسب‌و‌کارهای اینترنتی ارایه نکرده‌اند و به نظر می‌رسد این شبکه‌ها بیشتر فعالیت خود را روی بهبود زیر‌ساخت‌ها متمرکز کرده‌اند و این درحالی است که ما بارها اعلام کرده‌ایم که آماده‌ی مذاکره با این پیام‌رسان‌های بومی برای همکاری هستیم.
وی درباره‌ی میزان فیلترینگ کسب‌و‌کارهای اینترنتی گفت: امسال در حدود ۷ یا ۸ فعال حوزه‌ی تبلیغات قربانی فیلترینگ بودند و فکر می‌کنم حدود ۱۰ یا ۱۲ شرکت فعال در بخش فروش بلیط هواپیما به علت عدم دریافت مجوز مسدود شدند؛ البته بعضی از سایت‌ها نیز با شکایت بخش‌ خصوصی فیلتر شدند که آمار آن‌ها به ما اعلام نشده است.
دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی افزود: برای یکی از سایت‌ها که به تازگی به دلیل شکایت یکی از بانک‌ها و درج بعضی نظرها توسط کاربران، فیلتر شده مشکلاتی به وجود آمده است. متاسفانه در بحث قانون‌گذاری با مشکلاتی مواجه هستیم و در بحث مسدودسازی این سایت‌ها می‌شود کمی منعطف‌تر عمل کرد و تنها صفحات و نظراتی که مورد شکایت قرار داشتند، حذف یا فیلتر می‌شدند.
وی در بخش دیگر از سخنان خود گفت: در حال حاضر حدود ۲۷ یا ۲۸ هزار کسب‌و‌کار اینترنتی مجوز و نماد اعتماد فعالیت دریافت کرده‌اند و حدود همین تعداد به صورت غیر رسمی فعالیت می‌کنند و البته یک سری از اشخاص یا کسب‌و‌کار‌ها نیز اقدام به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی دارند که آماری از فعالیت آن‌ها در دسترس نیست.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به فعالیت افرادی که در اینستاگرم به تبلیغات می‌پردازند، اظهار کرد: از لحاظ قانونی هر اثر یا صفحه‌ای که مربوط به فعالیت در حوزه‌ی کسب‌و‌کار باشد باید کد شامد دریافت کند و کسانی که این کد را ندارند فعالیت غیر‌قانونی می‌کنند؛ البته در این بخش نیز مشکل فقدان قانون داریم و آن طور که باید ساماندهی مناسبی نشده است.
الفت‌نسب در پاسخ به این سوال که چرا شاهد خرید و فروش کالاهای غیر مجاز بر بستر اینترنت هستیم و آیا نهادی وظیفه نظارت بر این بخش را دارد؟ گفت : نزدیک به ۲۰ سازمان نظارتی در این حوزه فعالیت می‌کنند، البته دادوستد کالا‌های غیرقانونی بیشتر در شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد و کسب‌و‌کارهایی که به‌ طور رسمی فعالیت می‌کنند نمی‌توانند به راحتی اقدام به چنین کاری کنند.
دبیر انجمن کسب‌و‌کارهای اینترنتی در پایان اظهار کرد: امیدوارم با توجه به شرایط اقتصادی امروز، بیشتر به کسب‌و‌کار‌های اینترنتی توجه شود و البته کسانی که علاقمند به حضور در این بازار هستند نیز با مطالعه و تحقیقات لازم به راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی بپردازند؛ چون بسیاری از فعالین این بخش به علت عدم اطلاعات کافی از قوانین و شرایط جامعه، بعد از مدتی شکست می‌خورند و مجبور به ترک فعاالیت خود می‌شوند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه