ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۵:۰ - ۱۳۹۸ سه شنبه ۳ دي

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: فاز مهندسی ماهواره مخابراتی «ناهید ۲ » مراحل پایانی را طی می‌کند.
به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، جلسه‌ای بین مسئولان سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران در جهت ارتباط و تعامل و همفکری بیشتر در اجرا و پیشبرد فعالیت‌های حوزه فضایی کشور برگزار شد.
در این جلسه که با حضور مرتضی براری معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران و حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و جمعی از معاونان و مدیران دو مجموعه در محل سازمان فضایی ایران برگزار شد، طرفین بر لزوم تعامل و همکاری تنگاتنگ دو ارگان در جهت تثبیت و توسعه حوزه فضایی کشور تاکید کردند.
بنا به این گزارش، در ابتدای این نشست، دکتر صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره چگونگی اجرا و پیشرفت پروژه‌های این پژوهشگاه گفت : ماهواره سنجشی پارس۱ در دست تجمیع است و تا  کمتر از دو ماه دیگر به انجام می‌رسد.
وی افزود: فاز مهندسی ماهواره مخابراتی ناهید ۲ مراحل پایانی را طی می‌کند و تجمیع فاز ۱ بلوک انتقال مداری نیز در دست اجرا است.
صمیمی به فعالیت مهم دیگری در پژوهشگاه فضایی ایران در طراحی و ساخت بلوک انتقال مداری (سامان) اشاره کرد و گفت: در این ارتباط، موتور بلوک انتقال مداری با نام آرش توسط متخصصان این پژوهشگاه طراحی و ساخته شده و با موفقیت تست شده است. این سامانه ترکیبی از ماهواره و ماهواره‌بر است و برای انتقال ماهواره از مدار ۴۰۰ کیلومتر به ۷۰۰۰ کیلومتر کاربرد دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های مهم پژوهشگاه فضایی ایران، کاربردی کردن فناوری‌های فضایی است، گفت: خوشبختانه، در این جهت، امسال دستاوردهای خوبی در حوزه خدمات فضاپایه داشته‌ و با چند ارگان در جهت رفع نیازهایشان همکاری کرده‌ایم و همچنان این موضوع را به جد دنبال می‌کنیم که حوزه فضا باید بتواند در رفع مشکلات کشور راهگشا و موثر باشد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین با اشاره به ۲۷۲ طرح که در همکاری مشترک پژوهشگاه فضایی ایران با دانشگاه‌ها به اجرا درآمده، از ارتباط تنگاتنگ و گسترده این پژوهشگاه با دانشگاه‌ها گفت و اظهار نمود: نتایج برخی از طرح‌های مشترکی که با دانشگاه‌ها انجام شده، اینک، در پروژه‌های ماهواره‌ای استفاده می‌شود.
صمیمی با تاکید بر ضرورت توسعه ارتباطات بین‌المللی، خواستار همکاری بیشتر سازمان فضایی ایران و این پژوهشگاه در اجرا و توسعه برنامه‌های مرتبط شد.
در ادامه این جلسه، رئیس سازمان فضایی ایران به تشریح فعالیت‌های جاری و برنامه‌های این سازمان در عرصه فضایی پرداخت و ادامه داد: بنا بر برنامه ششم توسعه کشور، تامین ماهواره مخابراتی و تثبیت نقاط مداری از جمله برنامه‌های این سازمان بوده که به جد در دست پی‌گیری است.
براری همچنین، به فعالیت‌های دیگر در ایجاد و  توسعه زیرساخت‌های حوزه فضایی کشور از جمله آزمایشگاه‌های فضایی اشاره کرد که از سرفصل‌های برنامه ده‌ساله دوم فضایی است و بر لزوم ایجاد آزمایشگاه‌هایی برای بلوک انتقال مداری و پیشرانش تاکید نمود.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به فعالیت خوبی که پژوهشگاه فضایی ایران در کاربردی کردن فناوری فضایی در جریان سیل امسال کشور با استفاده از داده‌های سنجش از دور داشته و در برآورد خسارات ناشی از سیل، موجب صرفه‌جویی ۲ هزار میلیارد تومانی شده است، به راه‌اندازی سامانه‌های مورد نیاز کشور برای بهره‌برداری از فناوری فضایی و داده‌های آن تاکید نمود.
رئیس سازمان فضایی ایران در بخش دیگری از سخنان خود، موضوع حمایت از استارت‌آپ‌هایی که در حوزه فناوری فضایی فعالیت دارند را مطرح کرد و گفت: توسعه استارت‌آپ‌ها، به طور جدی در دستور کار این سازمان قرار دارد.
توسعه همکاری‌های بین‌الملل با کشورهای منطقه و کشورهای صاحب فناوری فضایی از دیگر موضوعاتی بود که دکتر براری به آن اشاره و اظهار نمود: به منظور انجام همکاری‌های مشترک، مذاکراتی با برخی کشورهای منطقه در حال انجام است.
در پایان این جلسه، طرفین بر برگزاری نشست‌های مشابه در فاصله زمانی کوتاه برای هم‌فکری و همکاری بیشتر در پیشبرد ماموریت‌ها و برنامه‌های حوزه فضایی کشور تاکید کردند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه