ایران
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ آذر

متن کامل مصوبه‌ی مهم شماره‌ی 266 سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره‌ی مقررات حاکم بر تدوین و اجرایی شدن تعرفه در بخش ICT منتشر شد.
در مقدمه‌ی این مصوبه آمده است که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه‌ی شماره‌ی 266 در 21 آبان ماه، پیشنهاد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را درخصوص لزوم لحاظ کردن سطوح مختلف رقابت در بازارهای مرتبط، کاهش مداخلات غیر ضروری از سوی مقررات‌گذار حوزه بر بازارهای رقابتی و تدوین مقررات حداقلی مورد نیاز متناسب با وضعیت هر یک از بازیگران بر اساس میزان تاثیرگذاری آنان در بازارهای مختلف و همچنین حمایت و تقویت محتوای داخلی، استماع و بررسی کرد و مقررات حاکم بر تدوین و اجرایی شدن تعرفه در بخش ICT را تصویب کرد.

تعاریف مصوبه
براساس این مصوبه دو نوع تعرفه وجود دارد. تعرفه‌ی عادی تعرفه‌ای است که ارایه‌کننده‌ی خدمت برای هر خدمت موضوع پروانه آن را تعیین می‌کند و میزان آن بین کف و سقف تعرفه مصوب است و حداقل برای مدت زمان 6 ماه متوالی از سوی ارایه‌کننده‌ی خدمت ارایه می‌شود. تعرفه‌ی تشویقی هم از سوی ارایه‌کننده‌ی خدمت کمتر از کف تعرفه‌ی مصوب تعیین شده و حداکثر به مدت زمان 3 ماه متوالی از سوی ارایه‌کننده‌ی خدمت تحت قالب طرح تشویقی یا تمدید آن قابل ارایه است.
آستانه‌ی استفاده‌ی مصرف منصفانه هم به این صورت تعریف شده است که به حداکثر حجم مصرفی تعیین شده از سوی ارایه‌کننده‌ی خدمت برای هریک از سرعت‌های تعیین شده در این مصوبه گفته می‌شود و برای مصارف بیش از آن اعمال سیاست مطابق این مصوبه، برای ارایه‌کننده‌ی خدمت مجاز است. هر ترافیک با میزبانی در داخل کشور نیز در این مصوبه ترافیک داخلی شناخته شده است.

اصول کلی تعرفه‌گذاری
ارایه‌کنندگان خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت ثابت از طریق فناوری‌های سیمی (اعم از سیم مسی و فیبر) باید جداول تعرفه‌ای خود را مبتنی بر سرعت و به صورت غیرحجمی (Connection based ) تنظیم کنند و به این ترتیب می‌توانند سیاست استفاده‌ی منصفانه را اعمال کنند. اما ارایه‌کنندگان خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت مبتنی بر فناوری‌های بی‌سیم این محدودیت را ندارند.
البته رعایت این اصول به تنهایی کافی نیست و باید اپراتورها از رگولاتور تاییدیه بگیرند.
با این حال تعرفه‌ی ارایه‌ی خدمات ارزش افزوده (VAS) از سوی تمامی ارایه‌کنندگان خدمت اعم از اپراتور مسلط یا غیر مسلط بر بازار نیازمند اخذ تاییدیه از سازمان نیست.
درباره‌ی خدمات ارزش افزوده نیز در این مصوبه آمده است: در ارایه‌ی هرگونه خدمت ارزش افزوده ارایه‌کننده‌ی خدمت باید ضمن اخذ تاییدیه‌های پیشینی از کاربران نهایی خدمت، ارایه‌ی خدمت را مبتنی بر توافقات خود با صاحبان محتوا، کاربرد و سرویس انجام دهد. همچنین در ارایه‌ی خدمات ارزش افزوده از سوی ارایه‌کنندگان خدمت، ارایه‌ی هیچگونه خدمت پایه‌ای نباید منوط به باندل شدن با خدمات ارزش افزوده شود.
یکی از نکات جالب این مصوبه این است که در صورتی که ارایه‌کننده‌ی خدمت برای ارایه‌ی تعرفه کمتر از کف مصوب و خارج از چارچوب‌های تعیین شده در این مصوبه و دیگر مصوبات مرتبط اقدام کند، علاوه بر اعمال مقررات مربوطه، بنا به تشخیص سازمان، درصورتی که ارایه‌کننده‌ی خدمت در فهرست اپراتورهای مسلط بر بازار باشد، ملزم به ارایه‌ی تعرفه‌ی مذکور به مدت 3 سال و در صورتی که در فهرست اپراتورهای مسلط قرار ندارد، ملزم به ارایه‌ی تعرفه‌ی مذکور به مدت یک سال خواهد بود.

هر گیگ اضافه 2 هزار تومان
تعرفه‌ی خدمت دسترسی پرسرعت ثابت از طریق فناوری‌های باسیم مطابق با اعلام پیشین، از سرعت 512 کیلوبیت تا 16 مگابیت و از قیمت 12500 تومان تا 80 هزار تومان ماهیانه متغیر است.
کف تعرفه‌ی همه 80 درصد سقف تعرفه‌ی ماهانه تعیین شده و به این ترتیب جز در طرح‌های تشویقی، حداقل قیمت اینترنت ماهانه برای هر مشترک 10 هزار تومان خواهد شد.
سرعت اعلام شده در این جدول باید برای 95 درصد زمان تضمین شود و در 5 درصد زمان حداکثر می‌تواند به میزان 50 درصد کاهش یابد.
دست ارایه‌کنندگان خدمت برای تعیین آستانه‌ی استفاده‌ی منصفانه‌ی ماهانه برای هر سرعت کاملا باز است و هیچ محدودیتی در این مصوبه برای آن‌ها دیده نشده است. به این ترتیب در شرایط رقابتی احتمالا مشترکان از حجم‌های بالاتر بهره‌مند می‌شوند اما در شرایط غیر رقابتی احتمال تبانی وجود دارد.
ارایه‌کننده‌ی خدمت ملزم است تا در همه‌ی سطوح جدول و تمامی طرح‌های تنظیمی خود در جهت تفکیک و ارایه‌ی حجم ترافيک بین‌الملل از داخل به نحوی اقدام کند که آستانه‌ی استفاده‌ی منصفانه‌ی ترافیک داخل حداقل 2 برابر آستانه‌ی استفاده‌ی منصفانه‌ی ترافیک بین‌الملل باشد.
پس از عبور از آستانه‌ی استفاده‌ی منصفانه‌ی ماهانه، دارنده‌ی پروانه می‌تواند درباره‌ی اعمال سیاست استفاده‌ی منصفانه، کاهش سرعت کاربر تا حداقل سرعت Kbps 128 یا حجم اضافه‌ی ترافيک بین‌الملل و داخلی اقدام کند.
در صورت فروش حجم اضافه، سقف تعرفه‌ی هر گیگابايت ترافیک بین الملل هم 2 هزار تومان تعیین شده است و ترافیک داخلی نیز 50 درصد این است. حداقل سرعت آپلود به میزان یک هشتم حداقل نرخ بیت دانلود در هر ردیف تعیین شده است.
سقف تعرفه‌ی مکالمات بین شبکه‌ای ثابت به ثابت (اعم از خطوط ترابردپذیر و غیرترابردپذیر) مشابه سقف تعرفه مکالمات بین–استانی و به مبلغ 330 تعیین شده است.
همچنین قیمت‌گذاری در این مصوبه برای پهنای باند اینترنت در سرعت 100Mbps و بالاتر، با لحاظ 25 درصد کاهش نسبت به تعرفه‌ی معمول، تعیین شده است.
تعرفه‌ی خدمت خاتمه‌ی مکالمات (اتصال متقابل) به شبکه‌های ثابت و همراه هم به این صورت تعیین شده است که در صورت عدم توافق بین طرفین، تعرفه‌ی خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن ثابت (Fixed Termination Rate) به میزان 150 ریال و تعرفه‌ی خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن همراه هم 300 ریال تعیین می‌شود.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه