ایران
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱۳ شهريور

نخستین کنفرانس فین‌تک ایران با حضور جمعی از فعالان حوزه فین‌تک و مدیران دستگاه‌های دولتی برگزار شد. در بخش اول این رویداد وضعیت فعلی فین‌تک در ایران و راهکارهی افزایش سهم فین‌تک‌ها در تولید ناخالص داخلی کشور مورد بررسی قرار گرفت. رئیس هیات‌ مدیره شرکت مقیاس بزرگ توسن در این رویداد اعلام کرد گردش مالی شاپرک دوبرابر GDP کشور است.
به گزارش پیوست، عبدالحمید منصوری، رئیس هیات‌مدیره شرکت مقیاس بزرگ توسن به عنوان سخنران اول رویداد کنفرانس فین‌تک ایران که صبح امروز(۱۳ شهریور) برگزار شد درباره فین‌تک و افزایش شاخص GDP  صحبت کرد. منصوری درباره تولید ناخالص داخلی کشور گفت: «۳۳۴ میلیون دلار رقم GDP کشور است. با این رقم در جهان در رتبه چهلم قرار گرفتیم و ارزش تولید ناخالص داخلی ما زیر یک است.» او با اشاره به جایگاه اقتصادی و گردش مالی شاپرک گفت: «گردش مالی شاپرک دوبرابر GDP کشور است، اما سوال این است که آیا به‌ همین میزان هم برای کشور  ارزش خلق کرده است؟» منصوری معتقد است سهم فین‌تک در شاخص GDP وقتی بیشتر می‌شود که ساختار مناسب مالی در این شاخص طراحی شود.
همچنین رضا قربانی، رئیس هیات‌ مدیره تراکنش در بخشی از سخنانش در این کنفرانس با اشاره به این که فین‌تک می‌تواند اقتصاد کشور را بزرگ کند، گفت: «جریانی در کشور در حال شکل‌گیری است و فین‌تکی‌ها می‌توانند بخشی از این جریان باشند.»
در این رویداد، حمیدرضا مختاریان، مدیرعامل شرکت داده ورزی سداد هم سخنرانی خود را با عنوان «کسب‌وکارهای مالی ایران چگونه می‌توانند به توسعه اقتصاد ایران کمک کنند» ارائه داد. او درباره سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در GDP صحبت کرد و گفت: «در سال ۱۳۹۵ بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور ایران حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۲.۶ درصد تولید ناخالص داخلی کشور است. در پایان برنامه ششم توسعه کشور مقرر شده که این میزان به بیش از ۵ درصد و حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.»
او درباره سهم تجارت الکترونیکی در GDP نیز گفت: «طبق آمارهای سال ۱۳۹۴، در ایران ۱۴ میلیون خریدار آنلاین و ۱۷ هزار فروشگاه اینترنتی وجود دارد که نتیجه آن مبادله ۴.۲ درصد GDP و ۱۱ درصد خرده فروشی به‌صورت الکترونیکی است.» به گفته او، شرکت‌های بزرگ و کلان مشکلی در تامین مالی ندارند و یکی از موضوعاتی که می‌تواند تاثیری در اقتصاد کشور داشته باشد، تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط است چرا که این شرکت‌ها ۵۰ درصد GDP را در دنیا تشکیل می‌دهند. او در ادامه افزود: «لندتک‌ها و کرادفاندینگ ابزارهایی هستند که می‌توانند در تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط کمک کنند و فین‌تک‌ها، راهکار جایگزین برای حمایت مالی مناسب کسب‌وکارهای کوچک و متوسط هستند.»
پس از او علی عبداللهی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت اقتصاد درباره «هوشمندسازی اقتصاد مبتنی بر فین‌تک‌ها» به سخنرانی پرداخت. عبداللهی با اشاره به پارادایم دیجیتالی گفت: «دولت باید بپذیرد نحوه نگرشش به فناوری دیجیتال را تغییر دهد و فناوری زده نشود. اولین نکته‌ای که باید پذیرفت این است که پارادایم دیجیتالی شدن جای خود را به هوشمند شدن می‌دهد.»
او با اشاره به هوشمند شدن حوزه مالیات گفت: «باتوجه به سهم ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی مالیات در بودجه کشور، ما از ابزارهای هوشمند استفاده می‌کنیم تا بتوانیم جلوی فرار مالیاتی را بگیریم.» عبداللهی با اشاره به اینکه دولت قابلیت ابهام ندارد و می‌خواهد بتواند برای همه چیز پیش‌بینی داشته باشد گفت: «فضای کارآفرینی فضای رقابت و چالش است و دولت باید بپذیرد که سندباکس هم به رگولاتوری و هم به بازیگران برای ایجاد درک متقابل کمک می‌کند.»

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه