ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۳:۰ - ۱۳۹۷ دوشنبه ۱۹ آذر

به گزارش ایل نا، سورنا ستاری در اختتامیه سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، توسعه و پیشرفت در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را یکی از دریچه‌های رو به افق اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: این رشد و توسعه شگفت انگیز و قابل توجهی که در چند سال اخیر در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی ایران روی داده است، روزنه امیدی است که می‌تواند جایگاه کشور را به سوی شناختن مرزهای ناشناخته دانش و فناوری چندین پله بهبود ببخشد.
وی افزود : اکنون با رشدی مستمر و فزاینده توانسته‌ایم گوی سبقت در فناوری سلول‌های بنیادی را از دیگر کشورها از حمله ترکیه و رژیم اشغالگر قدس برباییم. ایران اکنون جایگاه نخست منطقه در علوم و فناوری را از آن خود کرده است.
ستاری از رونق شرکت‌های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، یکی از نمادهای عیان توانمندی کشور در توسعه مرزهای دانش و تجاری‌سازی فناوری یاد کرد و گفت: بیش از ۱۲۰ شرکت ایرانی در حوزه سلول‌های بنیادی کار می‌کند؛ اکنون بیش از ۸۰ شرکت از این میان اهمیت فعالیت خود را دریافته‌اند و نقش خود را در زیست بوم اقتصاد دانش بنیان کشور پر رنگ‌تر و قدرتمند نشان می‌دهند این در حالی است که تصور حضور و نقش آفرینی این تعداد شرکت فعال سلولی در چند سال گذشته عملاً دور از ذهن بود.
به گفته رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، علاوه بر تحول چشمگیر در تجاری سازی محصولات دانش بنیان پژوهش‌های مرز دانش این حوزه، اتفاق‌های خوبی در سطح دانش آموزی نیز رخ داده است؛ از جمله برگزار شدن دوره دوم المپیاد دانش آموزی سلول‌های بنیادی، جدیداً در فرهنگ سازی ترویج این فناوری تا بتوانیم بالقوه دانش آموزان را به سوی صاحبان شرکت‌ها دانش‌بنیان و پژوهشگران موفق آینده رهنمون کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از ضرورت‌های گسترده کردن هرچه بیشتر زیست بوم مشاهده فعالیت بخش خصوصی گفت و ادامه داد: برای آنکه پژوهش بتواند فعالیت‌های خود را به مرحله ظهور و بروز برساند باید عدد قابل توجهی از اقتصاد کشور و تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد که برای محقق شدن این مهم، باید زیست بوم سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان، مساعد شود.
به اعتقاد ستاری، ظهور شرکت‌های دانش بنیان موفق با قابلیت خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و صادرات به هماهنگی همگرایی و همکاری حوزه‌های گوناگون نیاز دارد. فرایندی که اگرچه دو سال است اما اکنون با خلق ارزش افزوده و اشتغال شرکت‌های دانش بنیان حوزه‌های گوناگون فناوری از جمله سلول‌های بنیادی به واقعیت نزدیک شده است. حضور شرکت‌های موفق از رشته‌های مهندسی و فنی که در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی فعال هستند، مهر تاییدی بر موفقیت در این عرصه و ضرورت ایجاد مسیری هموار برای ادامه این راه است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه