ایران
اندیشه سبز خزر۱۷:۰ - ۱۳۹۹ شنبه ۱۳ ارديبهشت

معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: در شرایط فعلی که مصرف دیتا در شبکه اپراتورهای تلفن همراه بسیار افزایش یافته، فقط و فقط تزریق فرکانس می تواند عطش شبکه را برای خروج از بحران و امکان ارایه سرویس بهتر به مردم مرتفع کند.
نسترن محسنی در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) افزود: این روزها، دیگر کسی نیست که از افزایش چند برابری مصرف داده و فشار وارد شده بر شبکه های ارتباطی به ویژه در دو ماه اخیر و به موجب شیوع بیماری کرونا  نشنیده باشد.
او اظهار داشت: در این مدت تمامی ظرفیت فرکانسی در اختیار و قابل بهره برداری در شبکه های اپراتوری زیر بار رفته ودر بعضی از ساعات شبانه روز شبکه ها به مرز اشباع می رسند.
محسنی با اشاره به اینکه تمام باندهای فرکانسی که در اختیار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و امکان واگذاری آنها ممکن بوده، جهت بهره برداری در اختیار اپراتورهای تلفن همراه کشور قرار گرفته است، گفت: اگر از تکه باند 392 مگاهرتزی باند UHF که درحال حاضر در اختیار صدا و سیما است، فقط تکه باندهای فرکانسی موسوم به باندهای 700 و 800 مگاهرتز آزاد شود، نه تنها ظرفیت مناسب یعنی 244 مگاهرتز، کماکان در اختیار صدا و سیما باقی می ماند بلکه به ظرفیت فعلی شبکه های موبایل کشور نیز به اندازه نسبتا خوبی و حدود 20 درصد اضافه خواهد شد.
به گفته او، چگونه است که درحالی که از کل این باند 392 مگاهرتزی حدود 13 درصد و از باندهای 700 و 800 مگارتز کمتراز سه درصد برای پخش همگانی استفاده می¬شود، باز این ظرفیت بزرگ برای سالیان سال بدون هرگونه مطلوبیت در مصرف و استفاده بهینه خالی باقی می ماند.
محسنی با طرح این سوال که آیا وقت آن نرسیده که از ظرفیت و پهنای باند نسبتا وسیع فرکانسی که برای سال های سال، بدون هرگونه مصرفی باقی مانده و بلوکه شده در جهت منافع ملی استفاده کنیم، گفت: اگرچه باندهای فرکانسی پایین با مزیت پوشش دهی بالا شناخته می¬شوند اما در صورت بکارگیری این باندها، ضمن آنکه می توان به تسریع در توسعه شبکه و سرویس دهی به اقصی نقاط کشور از طریق تکمیل پوشش شبکه 4G و البته با هزینه های حدود یک سوم اقدام کرد، بلکه می توان به ظرفیت شبکه نیز بیش از 20 درصد اضافه کرد.
معاون رگولاتوری با اشاره به لزوم ارائه سرویس با کیفیت مناسب در همه جا از جمله درون ساختمان ها و لبه های سلول ها گفت: این موضوع از طریق باندهای 700 و 800 و به دلیل ویژگی و مشخصه این طول موج ها قابل انجام است. بنابراین برای ایجاد دسترسی عموم جامعه به فناوری های روز دنیا حتی در دوردست ترین نقاط و همچنین امکان ارایه خدمات با کیفیت در همه جا حتی در طبقات منفی ساختمان¬ها باید این باندها به نفع شبکه موبایل آزاد شوند.
او با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا این باندهای فرکانسی آزاد شده و در اختیار اپراتورهای تلفن همراه کشور قرار گرفته است، افزود: عدم تحقق این موضوع در این چند سال، موجب شده تا کشور جدای از مواجهه با هزینه های سه برابری پیاده سازی شبکه 4G، با هزینه های مضاعف خرید و نصب ریپیترها و تقویت کننده های موبایل درون ساختمانی مواجه شود.
به گفته محسنی، باید به هزینه های سربار اشاره شده، موضوع بسیار مهم افزایش تداخلات فرکانسی ناشی از نصب تقویت کننده های موبایل غیرمجاز را نیز اضافه کرد. موضوعی که موجب شده بیش از نیمی از ماموریت های شناسایی، جمع آوری و رفع تداخلات تیم رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به رفع این موضوع تخصیص یابد و قطع به یقین این افزایش هزینه ها و هدر رفت منابع، به صرفه و صلاح کشور نیست.
 

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه