امنیت
سارا محمد علیئی۱:۰ - ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان

اگر وارد مکانی با وای فای رایگان می‌شوید، اطمینان حاصل کنید شبکه‌ای که به آن وصل شده‌اید، امن است. در حالی که ماه اکتبر، ماه آگاهی سایبری را پشت سر گذاشتیم اما قصد داریم تا در این مقاله مسائل مربوط به امینت سایبری که در طول تمام سال زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد را یادآور شویم. ما امروز بهترین روش‌ها برای برقراری امنیت در یک مجموعه‌ کاری را متذکر می‌شویم.
به گزارش ایتنا از کسپرسکی آنلاین، اگرچه کارمندان یک مجموعه مسئولیت برقراری امنیت در شرکت را ندارند، اما علت نگرانی و پریشانی کارمندان معمولی در این‌باره چیست؟ پاسخ این موضوع کاملا مشخص و واضح است. حتی اگر شما در بخش IT یک مجموعه در حال فعالیت نباشید اما امنیت سایبری بخشی از کار شما است و هر اشتباه کوچکی از سوی شما می‌تواند کل مجموعه را درگیر کند و آسیب‌های غیر قابل جبرانی را به بار آورد.
برای اشخاصی که در محیط های بزرگ کاری مشغول به فعالیت هستند، بهترین قدم برای شروع دنبال کردن راه‌های امنیتی است که در بخش‌های IT اجرا می شود. اگر کمپانی شما تیم IT یا مشاورانی به همین منظور ندارد، بدان معنی نیست که شما نباید نگران امنیت سایبری باشید و خطری شما را تهدید نمی کند. تفاوتی ایجاد نمی کند که کمپانی شما کوچک است یا بزرگ، افراد زیادی در آنجا مشغول هستند یا افراد بسیار کمی، تنها چیزی که اهمیت دارد برقراری امنیتی است که بایستی مورد توجه قرار گیرد و ما در ادامه به مهم‌ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
ما این مسئله را می‌دانیم که هنگام کار مشغله بسیار است و شما نمی‌توانید مدام فکر خود را مشغول کارهای جزئی و حاشیه‌ای کنید. اغلب برای تمام کاربران یافتن کلمات عبور دشوار، پیچیده و کاری حوصله سر بر و به خاطر سپردن آنها چندین برابر سخت‌تر است. با این حال نباید فراموش کرد که به اشتراک گذاشتن کلمات عبور یا نوشتن آنها در یک دفترچه یادداشت برای کسی که آن ها را می بیند راهی فوق‌العاده آسان برای به خطر انداختن شرکت یا داده‌های شخصی ما است.
اما چه کاری را می توان انجام داد؟ شما می‌توانید برای این کار از یک نرم افزار مدیریت کلمات عبور استفاده کنید که می‌تواند به امن نگاه داشتن کلمات عبور و البته حفظ آنها کمک بسزایی کند.
مهم نیست که شما در چه صنعتی مشغول به کار هستید، اما به احتمال زیاد تا به حال بسیاری از کارهای خود را خارج از دفتر انجام داده اید. اینطور نیست؟ امروزه وای فای به یکی از ضروری‌ترین‌های زندگی ما تبدیل شده است و مکان هایی مختلفی از ایستگاه‌های پمپ بنزین و گاز تا کافی‌شاپ ها و فرودگاه ها این خدمات را به مشتریان خود ارائه می دهند. بدیهی است که هر شخصی به وای فای رایگان علاقه نشان دهد و آن را بی‌استفاده نگذارد.
کاملا درست است اما همیشه همین محبوبیت‌ها است که مشکل ساز می‌شود و کاربران وای فای بایستی هنگام استفاده از وای فای‌های عمومی بیشتر احتیاط نمایند.
اگر وارد مکانی با وای فای رایگان می‌شوید، اطمینان حاصل کنید که شبکه‌ای که به آن وصل شده‌اید، امن است. ارائه دهندگان خدمات وای فای اغلب اطلاعات وای فای را بر روی دیوار می‌چسبانند یا شما می توانید اطلاعات را از آنها بپرسید. از امن بودن وای فای اطمینان حاصل کنید و فریب مجرمان و افراد بدخواه را نخورید. بهتر است هنگام اتصال به وای فای از وی پی ان شرکت خود استفاده کنید و از انجام کارهای حساس یا معاملات مالی بپرهیزید.
از سویی دیگر، وای فای شرکت و محل کار شما می تواند مورد هدف مجرمان قرار گیرد. کسب و کارهای بزرگ بایستی موارد امنیتی را برای امنیت وای فای خود در نظر بگیرند و ایمن سازی آن را جدی بگیرند. در ادامه به چند نکته برای امنیت بیشتر وای فای اشاره خواهیم کرد:
 شبکه ی خود را با یک رمز عبور قوی محافظت کنید.
 اجازه‌ ی دسترسی به وای فای را تنها به کارمندانی که به آن نیاز دارند، بدهید
 اگر افراد بسیاری از وای فای شرکت شما استفاده می‌کنند، یک شبکه‌ ی مهمان را تنظیم کنید و دسترسی به زیرساخت های حیاتی خود را محدود سازید
 USBهای غیر مطمئن استفاده نکنید
اگر شما یک USB را در پارکینگ دفتر خود پیدا کنید چه کاری را انجام می‌دهید؟ متاسفانه تحقیقات نشان داده است که اکثر افراد آنها را به کامپیوترهای خود متصل می‌کنند که این موضوع می تواند برای کمپانی‌ها خطرآفرین باشد.
دلیل پر خطر بودن یک USB پیدا شده و ناشناس این است که شما نمی‌دانید چه چیز ممکن است درون آن باشد؟ USB ممکن است حاوی بدافزاری باشد که می‌تواند سبب آسیب جدی به شبکه ی شرکت یا دستگاه فیزیکی شما شود.
هیچ شرکت بزرگ و کوچکی در برابر حملات فیشنگ در امان نیست. اکثر کمپانی‌ها تجربه‌ ی حداقل یکبار حمله‌ ی فیشنگ را داشته و قربانی آن شده‌اند.
ممکن است شما تصور کنید که در کسب و کارهای کوچک مورد هدف قرار نخواهید گرفت و قربانی مناسبی برای مجرمان نخواهید بود. اما این طرز فکر اشتباهی است، داده‌ها و دسترسی به فایل های مشتریان شما معامله‌ای بزرگ برای مجرمان است و این برای آن ها کافی است. مجرمان به سرقت اطلاعات شخصی که در پرونده‌های مشتریان شما وجود دارد و توسط شما نگهداری می شوند، فکر می‌کنند و جرم آنها از همین نقطه نشات می گیرد. آنها این اطلاعات را در بازار سیاه اینترنت خرید و فروش می کنند و از این راه به درآمدی چشمگیر دست می‌یابند. اما چگونه می توان از حملات جلوگیری نمود؟ این فریب کاملا ساده است: قبل از کلیک کردن کمی فکر کنید.
 آیا این لینک درست است؟ همیشه قبل از اینکه بر روی هر لینکی کلیک کنید به این موضوع خوب فکر کنید که این لینک می‌تواند شما را به هر جایی هدایت کند. پس بهتر است در این مورد نگران باشید و ساده از کنار آن نگذرید. اگر به لینک مورد نظر مطمئن نیستید یک تب دیگری در بروزر خود ایجاد و URL اصلی سایت را به صورت دستی وارد نمایید.
آیا پیام شما شامل یک ضمیمه است؟ حتی اگر یک پیام به نظر مشروع برسد اما باز هم می‌تواند توسط همکار شما هک شده باشد و آسیبی جدی به دستگاه و شبکه شما بزند. پس به پیام‌های مشروع نیز اعتماد نکنید.
آیا پیام‌ها قانونی و منطقی بنظر می‌رسند؟ مراقب پیام‌های داخلی شرکت نیز باشید. ارسال پیام های جعلی در شرکت‌ها کار چندان سختی نیست اما هکرها از این کار برای حمله‌های خود استفاده می کنند و کاربران را به دام می اندازند.
باج‌افزارها در فضای اینترنت در حال رشد هستند و قصد عقب نشینی نیز ندارند. هنگامی که مجرمان سایبری به داده‌های قربانیان دسترسی می‌یابند و کل سیستم آنها را به دست می گیرند، این قربانیان هستند که وحشت‌زده می‌شوند و هر کاری برای گرفتن دسترسی مجدد سیستم خود اعم از پرداخت باج‌های سنگین انجام می‌دهند. ارزش بک‌اپ گیری از اطلاعات مهم در اینجا است که خود را نشان می‌دهد. متاسفانه کمپانی‌ها و کسب و کارهای بزرگ و کوچک هدف اصلی مجرمان برای دریافت باج‌های هنگفت هستند زیرا مجرمان به این قضیه اشراف دارند که اطلاعات از دست رفته ی شرکت ها اهمیت بالایی دارد و آن ها برای دریافت اطلاعات بسرقت رفته خود حاضر به پرداخت هر میزان باجی هستند. حمله اپیدمیک واناکرای نمونه بسیار خوبی برای درک این موضوع است.
بزرگترین گامی که شرکت های بزرگ و کسب و کارها برای مقابله با باج افزارها می‌توانند بردارند تنها بک‌آپ گیری است. اگر شما بک آپ گیری منظم نداشته باشید و توسط باج افزارها به دام اسیر شوید، راه فراری نخواهید داشت، شاید در این هنگام بتوانید چشم انتظار کلیدهای رمزنگاری باشید که در وب سایت هایی همچون No More Ransom منتشر می‌شوند و شاید هم هیچ کاری از دست شما برای بازگرداندن فایل‌های خود بر نیاید. اما اگر از اطلاعات مهم خود بک‌آپ داشته باشید به سادگی می‌توانید اطلاعات خود را بازگردانید و واهمه‌ای از، از دست رفتن اطلاعات خود نداشته باشید و به فعالیت روزانه خود ادامه دهید.
پس اهمیت بک آپ گیری را در محل کار خود متوجه شدید، اینطور نیست؟ از همین امروز از اطلاعات خود بک آپ گیری کنید و حمله ی آنها را بی‌نتیجه بگذارید. برای این کار زمان کافی را اختصاص دهید. شما همچنین می توانید به صورت خودکار از داده های خود توسط راهکار امنیتی اسمال آفیس کسپرسکی بک آپ بگیرید.
اگر شما در یک اداره ی فیزیکی مشغول به کار هستید، یکی از مواردی که همیشه باید آن را در نظر گرفت و از آن آگاه بود فاکتور انسانی است. به عنوان مثال یکی از این موارد محیط پیرامون است. کارکنان ساختمان و کارفرمایان همیشه بایستی از ایمنی در محل کار خود اطمینان حاصل نمایند. با این حال هر شخصی بایستی در محل کار خود به ایمنی تعهد داشته باشد.
مجرمان از هر آسیبی چه فیزیکی و چه سایبری در کسب و کار شما برای حملات استفاده می‌کنند و توسط آن امنیت یک مجموعه را به خطر می اندازند. کافی است که ایمنی را به معنای واقعی کلمه مهم بدانید و برای برقراری آن تلاش کنید.
از کسب و کار خود محافظت کنید و راهکارهای فوق را با همکاران و دوستان خود به اشتراک بگذارید. در دنیای تصویر یا عکس دو فرمت تصویری از نظر میزان استفاده بالاتر از دیگر فرمت‌ها قرار می‌گیرند. JPEG یا JPG و همچنین فرمت PNG. 
در نگاه نخست هر دو فرمت تصویری به نظر شبیه به هم‌اند اما اگر نگاهی دقیق‌ به اطلاعات دو فرمت بیندازیم تفاوت‌های آشکاری با هم مشاهده می‌کنیم. در واقع هر دو فرمت برای نوع خاصی از استفاده دیزاین شده‌اند. برای درک بهتر دو فرمت JPEG و PNG ما می‌خواهیم هر دو را به تفصیل در این مطلب تشریح کنیم. 
نام این فرمت مخفف Joint Photographic Experts Group است. نام تیمی که این فرمت تصویری را توسعه داد و خیلی زود به خاطر ایجاد بالانس بین حجم و کیفیت به استانداردی در جهان عکاسی دیجیتالی و به خصوص در فضای آنلاین تبدیل شد. 
هرچند نسبت ( Ratio) بنابر تنظیمات و برنامه مورد استفاده ممکن است متغیر باشد اما به طور عمومی JPEG نسبت فشردگی 10:1 دارد. به معنی ساده‌تر اگر شما با یک تصویر ۱۰ مگابایتی ویرایش را شروع کنید و بعد به صورت JPEG خروجی بگیرید تصویر نهایی شما در انتها ۱ مگابایتی خواهد بود علاوه بر اینکه تفاوت کیفیت شما ( نسبت به عکس ۱۰ مگابایتی ) تقریبا صفر خواهد بود هرچند این به محتوای تصویر شما هم مرتبط است. 
نکته اصلی در JPEG تکیه کردن بر تکنولوژی  discrete cosine transform (DCT) است. توضیح این موضوع ساده نیست و الگوریتم ریاضی پشت سر آن هم پیچیده است اما الگوریتم فشرده سازی در این فرمت تصویری به این صورت کار می‌کند که ابتدا به کل تصویر نگاه می‌کنند و سپس تخمین می‌زنند کدام پیکسل در تصویر مشابه پیکسل‌های اطراف خودش است و سپس آن پیکسل‌ها را درون یک کاشی پیکسلی (مجموعه‌ای از پیکسل‌ها که دارای مقادیر یکسانی هستند) قرار می‌دهد. 
این متد باعث کاهش قابل ملاحظه حجم تصویر نهایی می‌شود اما نکته این است که مقادیر حذف شده دیگر قابل برگشت نیستند. به معنی دیگر درست مانند گرفتن فوتوکپی از فوتوکپی هربار که یک فایل با فرمت JPEG را باز و سپس ذخیره می‌کنید بخشی از کیفیت آن از دست می‌رود و دیگر به شکل قبلی باز نمی‌گردد. 
به همین دلیل اصلا پیشنهاد نمی‌شود که عکسهای خود را با فرمت JPEG آرشیو کنید چراکه هربار که شما نیاز به بازکردن تصویر و سپس ادیت کردن آن پیدا می‌کنید بخشی از کیفیت عکستان را از بین می‌برید. با این حال برخی اپلیکیشن های ویرایش حرفه ای عکس مانند Adobe Lightroom برای این موضوع تمهیدی دارند و آن این است که عکس اصلی یا اورجینال را حذف نمی کنند و صرفا از هر ویرایش متادیتای ( Meta Data) جدیدی ایجاد می‌کنند که این باعث می‌شود همواره امکان بازگشت به فایل اصلی وجود داشته باشد. 
یک ضعف دیگر JPEG این است که هنگام نوشتن تکست یا متن روی تصویر کیفیت آن افت می‌کنند به همین دلیل اگر روی عکس متنی می‌نویسید از ذخیره کردن آن به صورت JPEG خودداری کنید چراکه تصویر نهایی شما تار می‌شود. دلیل این موضوع تکنیکی تحت عنوان آنتی‌-الیاسینگ، Anti-Aliasing یا به اختصاص AA است. ( آنتی‌-الیاسینگ نوعی تکنیک در صنعت گرافیک برای برطرف کردن دندانه‌ها و شکستگی‌ها در گوشه‌ها و لبه‌های یک شکل یا خط در تصویر است) نتیجه این موضوع تارشدن متن روی تصویر است.
فرمت تصویری JPEG هم از RGB و هم CMYK در اندازه ۲۴ بیت پشتیبانی می کند اما نکته این است که در CMYK تصویر JPEG چندان جالب نیست (‌ بسیاری از پرینترهای جدید هم اکنون در حالت RGB هم نتیجه قابل قبولی می‌دهند بنابراین این مشکل حادی نیست هرچند توصیه این است که برای چاپ حتما از فرمت‌های تصویری با کیفیت بالاتر استفاده کنید) . خاکستری ۸ بیتی هم یک امکان دیگر در این فرمت است اما نسبت فشرده‌سازی در آن بسیار کمتر از فشرده‌سازی تصویر رنگی است. 
طی سال‌های اخیر نسخه‌های مختلفی از JPEG به وجود آمده و بعد از بین رفته‌اند مثلا JPG-LS برای حل مشکل افت کیفیت در هنگام فشرده سازی ایجاد شده بود اما از آن استقبالی نشد. JPG2000 هم با همین هدف کم کردن افت تصویر به وجود آمد و البته توفیقی در جلب توجه جهان عکس نداشت. BPG یک فرمت جدید تصویری بود که بر اساس استاندارد ویدیویی h.265 ایجاد شده بود و البته قرار بود جای JPEG را بگیرد که در نهایت چنین نشد. 
در نهایت حالا فرمت HEIF که آن هم بر اساس استاندارد ویدیویی h.265 ایجاد شده است. این فرمت را اپل معرفی کرده و در سیستم عامل iOS 11 هم آن را منطبق کرده است ولی با وجود نام بزرگی که پشت آن است باید زمانی بگذرد تا مشخص شود آیا این فرمت تصویری جایگزین JPEG خواهد شد یا خیر. 
PNG برگرفته از Portable Network Graphics یک فرمت تصویری است که افت کیفیت ندارد و البته عمدتا آن را جایگزینی برای GIF یا Graphics Interchange Format می دانستند. بر خلاف JPEG فرمت تصویری PNG از تکنیک فشرده سازی LZW استفاده می‌کند که مشابه چیزی است که در فرمت‌های GIF و TIFF به کار می‌رود. 
مهمترین مزیت PNG در برابر JPEG این است که فشرده سازی در آن با افت کیفیت همراه نیست. به این معنی که هر بار آن را باز و ویرایش و سپس ذخیره میکنید افت کیفیتی در تصویر به وجود نخواهد آمد. PNG همچنین در عکسهای با کنتراست بالا جزییات را به خوبی حفظ میکند به همین دلیل استفاده از این فرمت به خصوص برای نشان دادن پرزنتیشن و عکس روی صفحه نمایش بزرگ توصیه می شود. 
یکی از بزرگترین مزایای PNG پشتیبانی از شفافیت پیکسلی هم در تصاویر رنگی و هم سیاه و سفید است. به همین دلیل این فرمت تصویری برای لوگو یا متن به خصوص در وب سایتها بسیار پرکاربرد است.
در زمینه عکاسی هم هرچند به نظر می رسد فرمت PNG بهتر از JPEG است اما حقیقت این است که فرمتهای تصویری بهتری هم وجود دارندن از جمله فرمت Adobe Digital Negative یا به اختصار DNG و همچنین فرمت TIFF. 
فرمت تصویری PNG از امکان ذخیره‌سازی اطلاعات EXIF فایل (مثل سرعت شاتر، میزان دیافراگم، ایزو و …) برخوردار نیست. فرمت PNG برای استفاده در وب ساخته شده است در حالی که JPEG تقریبا بخش قابل توجه جهان فرمت‌های تصویری را در اختیار دارد PNG گوشه کوچکی را در دست گرفته که JPEG قادر به کار در آن نیست. 
همانند JPEG فرمت تصویری PNG نیز امسال با چند نسخه ی جدید مواجه بود. مثلا APNG که با داشتن امکانات پخش انیمیشن و پشتیبانی از مرورگرهای مختلف می‌خواهد جایگزین GIF شود. یک نسخه ی بامزه هم در فرمت تصویری توسعه داده شده که PING نام دارد. سرنام “PING Is Not GIF”   ( پی ان جی گیف نیست! )
 
کدام فرمت بهتر است؟
به طور واضح می‌توان گفت هیچ فرمت تصویری نسبت به دیگری بهتر یا بدتر نیست در واقع باید دید کدام فرمت تصویری برای چه منظوری مناسب‌تر است.
اگر می‌خواهید عکسی را از روی دوربین‌تان روی اینستاگرام، توییتر و شبکه‌های اجتماعی مشابه به اشتراک بگذارید بهتر است همچنان از JPEG استفاده کنید. فایلهای JPEG هم سایز کمتری دارد هم با عکاسی در این مدل همخوان است. ضمن اینکه عکسها در این فرمت به شکل گسترده‌ای با پلتفرمهای مختلف از نرم‌افزار گرفته تا سخت‌افزار همخوان هستند. 
اگر می‌خواهید اسکرین شات بسازید یا فایلی را ‌آرشیو کنید فرمت PNG بهتر است . هرچند در این حالت سایز تصویر ( به نسبت JPEG )‌ بزرگتر می‌شود اما حداقل خیال شما بابت افت کیفیت در این حالت راحت‌تر است. هربار که عکس را باز و بسته و ویرایش و ذخیره کنید تغییری در کیفیت آن داده نمی‌شود. هر پیکسل به اندازه ی دفعه ی قبلی که آن را باز کرده‌اید شارپ و واضح خواهد بود. بسیاری از تصاویر و گرافیک‌های موجود در وب بهتر است با این فرمت PNG باشند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه