ایران
اندیشه سبز خزر۱۷:۰ - ۱۳۹۹ سه شنبه ۷ بهمن

جمع كل اعتبارات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در لایحه بودجه سال 1400 رشدی حدود 15 درصد نسبت به قانون بودجه سال 1399 دارد اما با این حال، درصد سهم این اعتبارات نسبت به كل بودجه عمومی كشور در مقایسه با سال 1399 به 16/2 درصد از كل بودجه كاهش یافته است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، اعتبارات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در لایحه بودجه سال 1400 در دو بخش برنامه‌ای و متفرقه قابل احصا هستند و و شامل اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای هستند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه اعتبارات برنامه‌ای این حوزه شامل هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در لایحه بودجه سال 1400 نسبت به قانون بودجه سال 1399 بیش از 12 درصد كاهش داشته، اما در مقابل اعتبارات ردیف‌های متفرقه مرتبط شامل هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای 37 درصد افزایش یافته است.
به طور کلی سهم این بخش نسبت به کل بودجه عمومی کشور طی سال های 1395 تا 1400 جز در سال ۱۳۹۹ همواره با روندی رو به کاهش همراه بوده و در لایحه بودجه سال 1400 نسبت به قانون ۱۳۹۹ سهم فاوا از 3.05 به 2.16 درصد از کل بودجه عمومی کاهش خواهد یافت.
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بررسی بودجه مصارف بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشنهاد داده است: باتوجه به اینكه قانون‌گذار در احكام برنامه پروژه‌هایی را تعریف كرده، نیاز به ایجاد پروژه‌های جدید است. منابع این پروژه‌ها از محل اعتبارات قابل اكتساب از طیف‌های بلااستفاده ناشی از گذار آنالوگ به دیجیتال شبكه‌های تلویزیونی، تسهیل سرمایه‌گذا‌ری در زمینه استخراج رمزارزهای انرژی‌بر و اخذ مالیات از آن و اخذ مالیات و عوارض از تبلیغات و فعالیت فعالین عرصه تبلیغ در سكوهای خارجی مانند گوگل و اینستاگرام قابل تامین است.
اعتبارات بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات بیش از آنکه در ردیف‌های برنامه‌ای مرتبط قرار داشته باشند، در ردیف‌های متفرقه گنجانده می‌شوند که این امر رهگیری محل هزینه و تحقق برنامه‌های متناظر را با دشواری مواجه می‌سازد. هرچند ماهیت پویای طرح‌های مرتبط با این حوزه ممکن است وجود برخی ردیف‌های متفرقه را توجیه‌پذیر کند، اما تکرار هر ساله این ردیف‌ها طی حداقل شش سال پی در پی نشان می‌دهد می‌توان برای برخی از این طرح‌ها ذیل دستگاه‌های مربوطه ماهیت برنامه‌ای در نظر گرفت و برای آن اعتبارات لازم را منظور کرد.
به گفته مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، جهت اثربخشی هزینه‌های بودجه‌ای در حوزه فاوا به هدایت ساختاری متمرکز نیاز است و پیشنهاد می‌شود طبق بند «۱۱» ماده (۳) اساسنامه مرکز ملی فضای مجازی کشور، مصوبه ۱۳۹۱ شورای عالی فضای مجازی، تسهیم و توزیع بودجه طرح های کلان یا فرادستگاهی مصوب شورای عالی از طریق مبادله موافقتنامه با مرکز ملی فضای مجازی صورت گیرد.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه