گوناگون
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۴۰۰ چهارشنبه ۵ خرداد

به گزارش مهر، در هفته‌های اخیر فعالان حوزه کسب و کارهای فضای مجازی با انتقاد از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در اعطای تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و استارت آپها، خواستار اعلام اسامی شرکت‌های دریافت کننده وام از سوی این صندوق شده‌اند.
موج انتقادات به اقدامات تسهیل گرانه صندوق نوآوری و شکوفایی که قرار بود معطوف به شرکت‌های دانش بنیان باشد به این دلیل بوده است که این حمایت‌ها هم اکنون شامل استارت آپهای بزرگی می‌شود که دیگر استارت آپ نیستند و با سودآوری بالا به کار تجارت مشغولند.
مطالبه اعلام فهرست وام گیرندگان در حالی در شبکه‌های اجتماعی از سوی فعالان این بخش اعلام می‌شود که طبق اعلام علی وحدت رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، طی سه سال فعالیت این صندوق نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های استارت‌آپی بزرگ که مجوز دانش بنیانی داشته‌اند قرار گرفته است اما این استارت‌آپ‌ها علاقه‌ای به عنوان شدن نامشان به عنوان تسهیلات‌گیرنده ندارند!
رئیس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی به تازگی در گفتگو با مهر اینطور توضیح داده که «در قانون دسترسی آزاد به اطلاعات بندی مبنی بر «رازداری تجاری» وجود دارد که حدود انتشار عمومی اطلاعات در آن ذکر شده و مطابق با آن ما نمی‌توانیم اسامی را به صورت عمومی منتشر کنیم. زیرا در این قانون آمده که اگر انتشار عمومی اطلاعات ضربه‌ای به شرکت‌ها بزند انتشار آن، ممنوع است. بنابراین در حال حاضر این بند قانونی، جلوی انتشار اسامی شرکت‌های دانش بنیانی که از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات دریافت کرده‌اند را گرفته است.»
با این وجود رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در توئیتی در خصوص این مصوبه گفته است: بنا بر مصوبه «دستورالعمل انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات قراردادها» کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات، انتشار هر نوع توافق منتهی به منفعت مالی یا غیر مالی (شامل قرارداد اعطای تسهیلات و کمک) در مصادیق ماده ۳ این مصوبه آمده است.
وی گفت: برداشت من به عنوان عضو کمیسیون دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت ارشاد، مبنی بر قابل انتشار بودن فهرست تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه