ایران
اندیشه سبز خزر۱۳:۰ - ۱۳۹۹ يکشنبه ۶ مهر

به گزارش پیوست، حدود سه روز به پایان مهلت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ۵ کسب‌وکار فعال در حوزه تجارت الکترونیکی برای حذف کالاهای قاچاق از روی پلتفرم‌هایشان باقیمانده است. چهارشنبه هفته گذشته ستاد به این کسب‌وکارها فرصت یک هفته‌ای داده بود تا کالاهای قاچاق خود را از روی سایت حذف و امکان شناسایی کالای قاچاق را روی پلتفرم‌های خود فراهم کنند در غیر این‌صورت این سایت‌ها فیلتر خواهند شد. در نگاه اول به نظر می‌رسد این کسب‌وکارها چنین سیستمی را راه‌اندازی نکرده‌اند یا سیستمشان مورد تایید ستاده نبوده؛ اما آنها اعلام کردند که پیشتر هم سیستم ثبت آگهی و فروش اجناس با شناسه کالای معتبر را راه‌اندازی کرده بودند و کالاهای قاچاق را هم از روی سایتشان حذف کرده‌اند و تنها در این دوره زمانی باید مشکلات فنی و چند مورد جزئی برای بهبود سیستم را رفع کنند.
در جلسه دوم مهرماه، ستاد مرکزی ستاد مبارزه با کالای قاچاق و ارز به دیوار، شیپور، ایسام، ایمالز و ترب برای حذف کالاهای قاچاق از روی پلتفرم‌ها و همچنین امکان تعریف شناسه کالا روی بسترهایشان یک هفته فرصت داده بود.
پیش از این به کسب‌و‌کارهای آنلاین تا ۱۰ مرداد فرصت داده شده بود تا براساس دستورالعمل  «دریافت شناسه برای کالای لوازم خانگی موجود در بازار و انبارها» امکان شناسایی کالای قاچاق از غیر قاچاق را در زیرمجموعه خود فراهم کنند.
حالا دراین مورد علی واثقی، مدیرعامل ایمالز، موتور جست‌وجوی کالا، در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که مشکل سایت ایمالز تبلیغ سایت بانه‌ای بود و آنها همان روز این بنر را حذف کردند. او گفت: «ما پس از پایان مهلت اولیه، سیستم خود را پیاده‌سازی و آگهی‌‌هایی که شناسه معتبر نداشتند را غیرفعال کرده بودیم؛ اما مشکل ما یک بنر در سایت بود که تبلیغ یک سایت بانه‌ای را می‌کرد. ما هم این بنر را همان روز حذف کردیم.»
او ادامه داد: «برای اینکه از زیرساخت‌های خود برای حذف کالای قاچاق از روی بستر خود مطمئن شویم، در این چند روز همکارانمان دوباره سایت را بررسی کردند تا اگر موردی بود حذف کنند و البته موارد خاصی نیز وجود نداشت. برخی از فروشندگان هم شناسه کالا را به اشتباه وارد کرده بودند که با کمک تیم ما مسائل حل شد.»
به گفته واثقی، پس از راه‌اندازی سیستم و عدم ثبت آگهی‌ها بدون شناسه کالا، ۳۰ درصد کالاها روی سایت به عنوان کالای موجود ثبت شد و ۷۰ درصد کالاها‌ را یا خودشان حذف کردند یا فروشندگان دیگر نتوانستند بدون شناسه کالا اجناس خود را ثبت کنند.
ایسام از دیگر سایت‌هایی بود که از فرصت یک هفته‌ای برای برطرف کردن زیرساخت‌های لازم برای حذف کالای قاچاق برخودار شده بود. سام مدن‌پور، مدیرعامل این سایت با اعلام اینکه آنها پیشتر این سیستم را راه‌اندازی کرده بودند به پیوست، گفت: «هر فروشنده‌ای که می‌خواهد کالای خود را در ایسام ثبت کند، باید در بخش مشخصی شناسه کالای دستگاه‌ خود را وارد کند، شناسه کالا به صورت خودکار در وب‌سرویس ستاد، استعلام می‌شود. البته در این مرحله کالا تایید نمی‌شود و در لیست انتظار قرار می‌گیرد تا اپراتور انسانی به صورت دقیق شناسه را با برند و مدل مطابقت ‌‌دهد و بعد کالا تایید و منتشر می‌شود. تقریبا با این روش خطا به صفر می‌رسد.» او تاکید کرد که برای اجرایی شدن این فرایند اپراتورهای انسانی خود تقریبا چهار برابر کرده‌ایم.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه