ایران و جهان
اندیشه سبز خزر۵:۰ - ۱۳۹۷ يکشنبه ۴ آذر

به گزارش ایلنا، روانشناسان بارها و بارها نسبت به آسیب‌های استفاده از رایانه، تبلت‌ها و تلفن‌های‌هوشمند برای کودکان خبر داده‌اند؛ اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که محصولات دیجیتال می‌توانند تاثیر مثبتی روی افزایش بهروری هوش افراد کم سن‌و‌سال داشته باشد.
فریده کامیار روانشناس کودک گفت: استفاده از دستگاه‌های رایانه‌ای اگر کنترل شده باشد، می‌تواند نقش موثری در عملکرد هوشمندانه‌ی کودکان داشته باشد.
به گفته‌ی وی اغلب بازی‌های رایانه‌ای که امروز طراحی‌ می‌شود، متناسب با سن و سال کودکان ساخته و منتشر شده و بسیاری از آن‌ها می‌تواند قدرت و سرعت تصمیم‌گیری کودک را افزایش دهد.
این روانشناس کودک با بیان اینکه بازی‌های رایانه‌ای باید متناسب با سن کودکان انتخاب شود، گفت: خوشبختانه چند سالی است که بازی‌هایی که در کشور ما منتشر می‌شوند توسط مراجع مربوطه بررسی و طبقه‌بندی سنی شده‌اند و والدین می‌توانند با توجه به این موضوع، بهترین بازی‌ها را برای کودکان خود تهیه کنند.
کامیار با بیان اینکه پدرومادرها باید همواره در محیط‌های مجازی کودکان خود را زیر نظر داشته باشند، اظهار کرد: دسته‌بندی‌ بازی‌‌ها می‌تواند کمک زیادی در انتخاب بازی‌‌ها توسط والدین داشته باشد؛ اما پدرومادرها باید کودکان خود را در محیط مجازی تنها نگذارند و همیشه در کنار آن‌ها باشند.
وی با بیان اینکه حذف بازی‌های سنتی آسیب فراوانی بر سلامت جسمی کودکان می‌زند، گفت: متاسفانه آپارتمان‌نشینی و رواج محصولات رایانه‌ای، تحرک کودکان امروز را به حداقل رسانده است و این موضوع می‌تواند در آینده باعث چاقی و پوکی استخوان در کودکان امروز شود.
این روانشناس کودک در پاسخ به این سوال که میزان استفاده‌ی روزانه از دستگاه‌های دیجیتال برای کودکان چقدر باید باشد؟ گفت: به‌ طور کلی افراد زیر ۲ سال به هیچ‌وجه نباید به این محصولات نزدیک شوند، چون نور‌ و اشعه‌‌ی ساطع شده از نمایشگر‌ها تاثیر مخربی روی ساخت سلول‌های بینایی دارد.
به گفته‌ی وی، کودکان ۲ تا ۵ سال می‌توانند به میزان یک ساعت در روز از دستگاه‌های دیجیتال استفاده کنند کودکان بزرگ‌تر می‌توانند به طور کنترل شده زمان بیشتری را برای استفاده از این دستگاه‌ها سپری کنند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه