امنیت
اندیشه سبز خزر۱۵:۰ - ۱۳۹۶ شنبه ۱۶ دي

یکی از جرایم سایبری بین‌المللی که طی سال‌های بسیار شایع شده است،‌ کلاهبرداری اینترنتی از طریق ایمیل‌‌های جعلی است که این نوع کلاهبرداری به "کلاهبرداری نیجریه‌ای" معروف شده و در این جرم، هکرها یا مجرمین سایبری، تاجران و صرافان و شرکت‌‌های صادرات و واردات را هدف قرار می‌دادند.
هکرها با ایجاد یک ایمیل شبیه به ایمیل فروشنده، خود را در حین یکی از معاملات به جای طرف فروشنده جا زده و به طرف خریدار اعلام می‌کنند که شماره حساب شرکت تغییر یافته است و از این پس مبلغ مورد معامله را باید به حساب جدید واریز کنید. از این رو غالبا خریداران و یا وارد کنندگان کالا نیز بدون اینکه موضوع را تلفنی از شرکت فروشنده جویا شوند، اقدام به واریز وجه به حساب جدید می‌کردند، غافل از اینکه این حساب مربوط به فروشنده نیست.
موضوع آن قدر مهم و حساس بود که یکی از مسئولان وقت پلیس فتا، اعلام کرد که "تاکنون چندمیلیون دلار از واردکنندگان و صرافان ایرانی به این روش کلاهبرداری شده است."
اما به نظر می‌رسد فقط صرافان و شرکت‌های تجاری فعال در ایران، هدف این کلاهبرداران نیجریه‌ای نیستند بلکه اکنون آن‌ها به سراغ آژانس‌های مسافرتی کشورمان رفته‌اند چراکه بر اساس نامه‌ی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی، اخیرا هکرهایی در آفریقا به خصوص در نیجریه، با استفاده از جلب اطمینان دفاتر مسافرتی، درخواست صدور بلیت به نقاط مختلف جهان را می‌کنند.
این افراد برای جلب اطمینان بیشتر آزانس‌ها، خود را وابسته به یک شرکت بین‌المللی طرف قرارداد با دفتر مورد نظر معرفی کرده و با توسل به انواع حیله‌ها، موفق به کسب اعتماد آن آژانس شده و بدون ذکر محل واقعی خود، درخواست را از کشور معتبر دیگر مطرح می‌کنند.
بر این اساس، از همه‌ی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی خواسته شده قبل از صدور هرگونه بلیت، از صحت و اصالت تقاضای در خواست‌کنندگان اطمینان لازم را کسب کنند تا از بروز مشکلات بعدی، جلوگیری شود.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه