ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۱ شهريور

مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات با اشاره به برنامه توسعه ارتباطات در روستاها، از رونق اقتصادی روستاها با ارائه خدمات در بستر شبکه ملی اطلاعات در این روستاها خبر داد.
مهرداد ترابیان مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار مرکز روابط عمومی و  با اشاره به اولویت وزارت ارتباطات برای توسعه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات، گفت: به طور متوسط در دولت دوازدهم هر روز 20 روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند.
وی افزود: این پروژه با تمرکز بر روی استان های محروم مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و فارس با هدف کاهش شکاف دیجیتال و توانمند سازی روستایی، اتصال به شبکه ملی اطلاعات  انجام شده است.
ترابیان با اشاره به ایجاد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات برای روستاییان، تصریح کرد: علاوه بر ایجاد دسترسی، امکان ارائه خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات برای روستاییان نیز فراهم شده است.
وی ارتباطات روستایی در ابتدای دولت دوازدهم را در حدود 32 درصد عنوان کرد و افزود: تعداد روستاهایی که در دولت دوازدهم پوشش کامل ارتباطات (تلفن همراه، ثابت و اتصال به شبکه ملی اطلاعات) دارند به حدود 65 درصد رسیده است که دستاورد ویژه ای در این حوزه محسوب می شود.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات از اتصال بیش از 30 هزار روستای بالای 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: 34 هزار روستا نیز دارای پوشش تلفن همراه هستند.
وی با اشاره به اینکه میزان استفاده از شبکه ملی اطلاعات در دو سال گذشته در کشور 4 برابر شده است، افزود: اگر به آمار این افزایش ها توجه شود می بینیم که در استان های کمتر توسعه یافته ایلام، فارس، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کهکیلویه و بویر احمد که در اولویت توسعه ارتباطات روستایی بوده بیشترین افزایش استفاده از شبکه ملی اطلاعات ثبت شده است.
ترابیان، درباره مشکلاتی که در توسعه ارتباطات روستایی در استان ها و مناطق مختلف وجود دارد، گفت: دسترسی های سخت به روستاها، نبود برق و هزینه بالای ایجاد ارتباط به وسیله ماهواره، فیبرنوری و رادیویی از مشکلات عمده در توسعه ارتباطات در مناطق دوردست و روستاها است.
وی اختلالات فرکانسی را مشکل اساسی در توسعه ارتباطات در مناطق و استان های مرزی عنوان کرد و افزود: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با مذاکرات بین المللی پیگیر حل این مشکل است، البته بیشترین مشکلات در این حوزه مرتفع شده و پیچیدگی خاصی در این حوزه نداریم.
ترابیان استقبال از توسعه ارتباطات در روستاها را مناسب ارزیابی کرد و گفت: به دلیل احساس نیاز به ارتباطات در روستاها و مناطق محروم، در این مناطق نسبت به مناطق شهری با مشکلات اجتماعی و فرهنگی کمتری برخورد داشته ایم.
ترابیان با اشاره به اینکه تاپایان برنامه ششم توسعه 80 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار باید به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند، تصریح کرد: با ایجاد این دسترسی ها چهار خدمت پزشکی ، کشاورزی و آموزش از راه دور و بانکداری الکترونیکی به مردم این روستاها ارائه می شود.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات اجرای پروژه توسعه ارتباطات روستایی را 10 درصد جلوتر از برنامه اعلام کرد و گفت: با تمرکزی که وزارت ارتباطات برای توسعه ارتباطات در روستاها دارد پیش بینی می کنیم از برنامه تکلیفی جلوتر برویم و تعداد بیشتری از روستاها را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم.
وی با اعلام سرمایه گذاری 1300 میلیارد تومانی وزارت ارتباطات برای توسعه ارتباطات در روستاها، افزود: همچنین 3 برابر این مبلغ توسط اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و شرکت مخابرات ایران و بخشی هم شرکت های وب سرمایه گذاری شده است.
مجری توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات درباره محل تامین سرمایه گذاری در حوزه توسعه روستایی گفت: از سال گذشته اپراتورها می توانند سهم توسعه روستایی از درآمد های خود را با ارجاع پروژه از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه ارتباطات در روستاها هزینه کنند و با این کار شتاب توسعه در این حوزه افزایش یافت.
وی درباره عدم سرمایه گذاری اپراتورها در توسعه ارتباطات روستایی به دلیل صرفه اقتصادی، افزود: این واقعیت در دنیا وجود دارد که شرکت های اقتصادی در جاهایی که صرفه اقتصادی برای آنها دارد سرمایه گذاری می کنند و در مناطق روستایی به دلیل فاصله بسیار روستاها با هم و جمعیت اندک آنها، اپراتورها تمایلی به سرمایه گذاری ندارند و در این مواقع دولت ها با شیوه های مختلف وارد سرمایه‌گذاری در این حوزه ها می شوند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه