ایران
اندیشه سبز خزر۲۱:۰ - ۱۳۹۸ پنج شنبه ۱ اسفند

به گزارش پیوست، پروژه گذار همراه اول از IPv4 به IPv6 در بعد فنی به پایان رسید و این اپراتور برای ترجمه IPهای نسل ۴ به نسل ۶ پروژه CGNAT را نیز اجرایی کرده است.
محدودیت آدرس‌های اینترنتی نسخه ۴ (IPv4) که در تمام دنیا موضوعی مهم است، در ایران نیز از سال ۹۳ مورد توجه بوده و اپراتورهای ثابت و همراه در برنامه‌ای مدون به دنبال گذار از IPv4 به IPv6 هستند. در این زمینه همراه اول نیز برنامه عملیاتی خود را از حدود دو سال پیش آغاز کرده و اکنون این پروژه به صورت کامل به پایان رسیده است.
افزایش دستگاه‌های متصل به اینترنت که با ظهور اینترنت اشیاء روند صعودی خواهد داشت، اپراتورها و تولیدکنندگان محتوا را بر آن داشته که به IPv6 مهاجرت کنند. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در توصیه‌نامه‌ای به اپراتورها، برنامه این گذار را مشخص کرده است.
در آبان ۹۳ سیمنار یک‌روزه‌ای در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع گذر از IPv4 به IPv6 برگزار شد که در آن، نصرالله جهانگرد، رئیس وقت سازمان فناوری اطلاعات ایران، با اشاره به هماهنگی‌هایی که در این زمینه با اپراتورهای اصلی شبکه ثابت و موبایل و همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت صورت گرفته، گفت: «براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته ظرف پنج تا شش سال آینده به تدریج این گذر صورت خواهد گرفت.» جهانگرد ادامه داد:‌ «تا ابتدای سال ۱۳۹۴ بازنگری و ابلاغ سند راهبردی گذر نیز صورت خواهد گرفت و تمهیدات لازم جهت تجهیز شبکه ملی اطلاعات به IPv6 اندیشیده شده و تجهیز خادم‌های نام دامنه (DNF) به IPv6 انجام و تا سال ۱۳۹۷ به تدریج حذف دامنه‌های IPv4 آغاز خواهد شد.»
جدا از اپراتورهای ثابت و همراه، تولیدکنندگان محتوا نیز باید آمادگی پشتیبانی از IPv6 را داشته باشند؛ اما اکنون در دنیا، تعداد بسیار کمی از تولیدکنندگان محتوا، برای این کار آماده شده‌اند و در ایران کمتر از ۱۰ درصد آمادگی وجود دارد و بسیاری از سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها IPv6 را شناسایی نمی‌کنند. همراه اول در این زمینه پروژه‌ای با عنوان CGNAT (Carrier-grade Network Address Translation) را اجرا کرده است. CGNAT پروژه‌ای است که اپراتورها برای ترجمه IPهای نسل ۶ به ۴ پیاده‌سازی می‌کنند تا مشترکانشان بدون آنکه تغییری در شبکه احساس کنند، بتوانند از تمامی سایت‌ها و اپلکیشن‌ها با IPهای مختلف، استفاده کنند. فاز نخست CGNAT همراه اول با مشارکت شرکت رمیس، امسال به پایان رسیده و فاز دوم آن در دست اجرا است.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه