ایران
اندیشه سبز خزر۱۷:۰ - ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ آذر

به گزارش مهر، فعالان حوزه‌ی فناوری اطلاعات مشکلات این صنف را در جلسه‌ی صبحانه‌ی کاری وزیر ارتباطات در اتاق بازرگانی مطرح کردند.
موضوع نبود قانون مالکیت معنوی در این حوزه، الزام برای دریافت مجوزهای متعدد برای کسب و کارها، نبود معافیت‌های مالیاتی و عدم حمایت از حضور شرکت‌های فناوری اطلاعات در مجامع بین‌الملل از سوی دولت، از جمله چالش‌های پیش روی این صنف است که در این جلسه برای دریافت راه حل به محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات عنوان شد.
محمدرضا طلایی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان نرم افزار در این جلسه گفت: اتاق بازرگانی درخواست خود را برای بازگشت لایحه‌ی مالکیت معنوی به دولت و بررسی بیشتر توسط فعالان این صنف، به کمیسیون اجتماعی مجلس ارائه کرده است.
وی مهمترین مشکل را نبود قانون مالکیت معنوی در حوزه‌ی نرم افزار و فناوری اطلاعات دانست و با بیان اینکه این موضوع هم اکنون به صورت لایحه از سوی دولت به مجلس ارائه شده و در کمیسیون‌های تخصصی در دست بررسی است، گفت: با وجود اینکه حدود ۴ سال از تدوین این لایحه می‌گذرد، از دولت و مجلس تقاضا داریم که آن را بازگردانند تا با کمک صنف، اصلاحاتی روی این لایحه اعمال شود.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی الزام برای اخذ مجوزهای متعدد را یکی از چالش‌های اصلی کسب‌وکارهای دیجیتال برشمرد و گفت: استارتاپ‌ها مجبورند بیش از تعداد پرسنل شرکت‌شان، برای کسب‌وکار خود مجوز اخذ کنند.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های تولید محتوای دیجیتال در کشور وجود ندارد، اضافه کرد: برای صادرات نرم‌افزار در گمرک معافیت مالیاتی لحاظ نشده و نرم‌افزار، از مزایای صادرات برخوردار نیست.
طلایی پیشنهاد تشکیل دبیرخانه‌ی مشترک میان اتاق بازرگانی و وزارت ارتباطات را برای حل مشکلات این صنف عنوان کرد و گفت: در زمینه‌ی حضور شرکت‌های فناوری اطلاعات در هیات تجاری و نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی، وزارت ارتباطات هیچگونه حمایتی نمی‌کند.
رئیس اتحادیه‌ی صادرکنندگان نرم‌افزار با اشاره به اینکه تاسیس پایانه‌های صادراتی شرکت‌های نرم‌افزاری در خارج کشور باید مورد حمایت قرار گیرد، خاطر نشان کرد: به دلیل عدم حمایت دولت، شرکت‌های فناوری امکان حضور در مجامع بین‌المللی را ندارند.
وی گفت: با وضعیت موجود پیش‌بینی می‌کنیم که بدهکاری استارتاپ‌ها به بانک‌ها در آینده‌ی نزدیک به یک سونامی تبدیل شود.
طلایی با اشاره به اینکه موضوع پرداخت الکترونیکی اقساطی برای تولیدکنندگان محتوای نرم‌افزاری در انحصار اپراتورهای موبایل است، افزود: متاسفانه تولیدکنندگان نرم افزار مجبورند حدود ۴۰ درصد از سهم اپلیکیشن تولیدی خود را به اپراتورها بدهند.
در این نشست افشین کلاهی رئیس کمیسیون شرکت‌های دانش بنیان اتاق بازرگانی نیز در مورد عدم جذب منابع از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه‌ی فناوری اطلاعات گفت: با وجودی که ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان، در حوزه‌ی فناوری اطلاعات هستند اما برآوردها نشان می‌دهد که به دلیل عدم حمایت وزارت ارتباطات، این شرکت‌ها موفق به جذب منابع نشده‌اند.
وی افزود: این در حالی است که ۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌ی پزشکی هستند اما آن‌ها توانسته‌اند ۶۵ درصد منابع را به دلیل حمایت وزارت بهداشت جذب کنند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه