ایران
اندیشه سبز خزر۲۳:۰ - ۱۳۹۹ يکشنبه ۶ مهر

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران از راه‌اندازی و بهره‌برداری نخستین Node نسل پنجم تلفن همراه در شبکه همراه اول در دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، مهدی اخوان بهابادی در مراسم رونمایی از کاربردهای 5G در ایران که صبح امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، گفت: با بهره برداری نمادین از سایت های 5G همراه اول، بر حداکثر استفاده از ظرفیت آکادمیک و پژوهشی کشور تاکید می کنیم.
او اظهار داشت: در همراه اول بحث بومی سازی تجهیزات درحال انجام است و برخلاف نسل های سوم و چهارم تلفم همراه که تمرکز اپراتورها روی توسعه شبکه بود، در همراه اول مصمم هستیم 5G را با ظرفیت دانشگاهی کشور پیش ببریم.
مدیرعامل همراه اول تصریح کرد: نسل پنجم تلفن همراه بیت ریت بیشتر و تاخیر کمتر دارد و امروز از سرویس هایی صحبت می کنیم که تاکنون به دلیل تاخیر زیاد یا بیت ریت پایین شبکه قابل استفاده نبودند اما 5G این دو مساله را حل می کند و پاسخی فنی به این موضوع است.
او افزود: ترافیک اینترنتی مشترکان همراه اول نسبت به زمان مشابه در سال قبل بیش از 80 درصد رشد داشته و با شیب تندی مصرف اینترنت و استفاده مردم از فضای مجازی در حال رشد است. درحالیکه عمده سرویس ها خارجی هستند، مقدار قابل توجهی از خدمات هم داخلی است.
اخوان بهابادی، با اشاره به اینکه نخستین موضوع در توسعه 5G مصرف ترافیک است و موضوع اصلی دیگر محتوا است، افزود: اپراتورها فقط بستر انتقال پیام هستند و افزایش میزان مصرف دیتا نشان می دهد مردم محتوا مصرف می کنند و اگر این میزان به جای 80 درصد، چند صد درصد محتوا مصرف شود، باید چاره اندیشی شود که نظام در حوزه محتوایی چگونه ورود کند.
او گفت: چون موضوع تخصصی است، معمولا وزارت ارتباطات چاره اندیشی می کند و به موقع وارد عمل می شود و مراسم امروز هم پیش بینی آینده از تکنولوژی است که طی چند سال آینده به صورت تجاری عرصه می شود اما متاسفانه در حوزه های محتوایی واکنش به موقعی نشان داده نمی شود.
به گفته اخوان بهابادی، هنوز5G  به صورت تجاری وارد کشور نشده، یک مشترک موبایل، به صورت متوسط نزدیک به چهار ساعت در هر ماه در شبکه ارتباطی همراه اول تماس صوتی برقرار می کند که این رقم غیر از تماس صوتی مبتنی بر اینترنت است و در همین حال نزدیک به 8 تا 9 گیگابایت نیز مصرف اینترنت ماهیانه مشترکین است.
او گفت: با گذشت تقریبا دو هفته از آغاز سال تحصیلی، پهنای باند مصرفی دانش آموزان روی شبکه شاد به 215 گیگابیت بر ثانیه رسیده است و این رقم روزانه تقریبا 15 تا 20 گیگ رشد می کند.

برچسب ها
دسترسی سریع
دیدگاه کاربران
در حال حاضر هيچ نظری برای نمایش موجود نيست
ارسال دیدگاه